Centenarul unui erou: legendarul pilot Marin Dumitrescu împlinește 100 de ani

de Cornel Șocariciu
Vineri, 18.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marin Dumitrescu, unul dintre eroii sportului cu motor din România, împlinește 100 de ani în 19 ianuarie 2019.

Marin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuți eroi din motorsportul românesc. Un pilot desăvârșit cu 36 de titluri (moto, viteză pe traseu montan, raliu, curse de viteză) acumulate în mai bine de 30 de ani de activitate, un mentor pentru generația tânără și un coordonator de echipă excelent, Marin Dumitrescu împlinește 100 de ani în 19 ianurie 2019.

Cariera lui Marin Dumitrescu în motorsport a început imediat după cel de-al Doilea Război Mondial. A debutat în competițiile de motociclism la clasa 125 cmc, a activat ani buni în Cursele de viteză la Șosea și a reușit performanțe impresionante în Campionatul de Viteză în Coastă și în Campionatul Național de Raliuri.

Cursa de viteză în Coastă de la Sinaia din 1950 rămâne una dintre cele mai importante din viața pilotului român. Cu un BMW 328 modificat, Marin Dumitrescu reușește să învingă nume celebre precum Petre Cristea și Jean Calcianu.

În 2016 a fost lansat și documentarul "Cursa vieții mele" care poate fi cumpărat pe format DVD, iar în 2017, Marin Dumitrescu s-a reîntâlnit cu un BMW 328 Mille Miglia Roadster pe covorul roșu din fața Castelului Peleș în cadrul Concursului de Eleganță de la Sinaia.

Povestea pilotului român poate fi citită în cadrul secțiunii Oameni și Mașini.

Comentarii (3)

  • La multi ani,Marin Dumitrescu!
    9 0
  • inexorabil
    Să te uite Dumnezeu pe pământ, maestre!

    BMW 328…Iată-l aici ȋn toată splendoarea lui "stock", “interferând” cu idilica, delicioasa și irepetabila perioadă a socialismului liberalizat:

    https://www.youtube.com/watch?v=c9GpvJZXS0w
    2 0
  • tudor bucataru (doru)
    Nea Marin,
    La multi ani cu sanatate si multe bucurii.
    Cu mult drag
    Doru Bucataru
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru