Cea mai scumpă mașină a lui James Bond: un exemplar Aston Martin DB5 a fost vândut la licitație cu 6.3 milioane de dolari

de Paul Cosma
Marti, 20.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un exemplar Aston Martin DB5, construit pentru filmul Goldfinger din 1964, a fost vândut cu 6.3 milioane de dolari la o licitație și a devenit cea mai scumpă mașină a lui James Bond.

O licitație organizată la Monterey (California) de celebra casă RM Sotheby’s a stabilit un record absolut în vânzările de mașini Aston Martin special gândite pentru aparițiile în peliculele cu Agentul 007.

Unul dintre cele patru exemplare DB5 care au fost construite pentru filmul Goldfinger din 1964 a obținut suma de 6.385.000 de dolari la licitație și a devenit, astfel, cea mai scumpă mașină a lui James Bond. Un alt exemplar fusese vândut în 2010 pentru 4.2 milioane de dolari.

Mașina vândută la Monterey este echipată cu toate gadget-urile demne de celebrul spion britanic, însă este și omologată pentru circulația pe drumurile publice.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru