Cea mai mare piață auto nu își revine: vânzările din China au scăzut cu 16% în mai, pentru a 11-a lună la rând

de Paul Cosma
Miercuri, 12.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cea mai mare piață auto din lume își continuă declinul. Vânzările din China au scăzut cu 16% în luna mai, marcând 11 luni consecutive pe un trend descendent.

Chinezii au cumpărat anul trecut peste 22 de milioane de mașini noi, în scădere cu aproape 6% comparativ cu 2017. A fost primul an după 1990 în care vânzările de mașini noi din China au fost în scădere.

Asociația Constructorilor Auto din China (CAAM) a publicat noi date de vânzări care confirmă perioada dificilă pe care o traversează cea mai mare piață auto din lume.

Vânzările auto din China au scăzut cu 16.4% în mai, după scăderi de 14.6% în aprilie și 5.2 în martie, astfel că declinul se întinde acum pe 11 luni la rând, conform CAAM.

Vânzările au crescut, totuși, cu 41.5% în luna mai pe segmentul NEV (new energy vehicle), segment ce include hibrizi, mașini electrice și mașini cu hidrogen.

Potrivit datelor oficiale, Toyota și Honda sunt singurii producători care au înregistrat o creștere a vânzărilor din China la nivelul lunii mai.

Via Reuters

 

Comentarii (4)

  • Anonim
    Mai dezumfla penele umflate ale producatorilor ii mai aduce cu picioarele pe pamant . Ca in ultimii ani doar scumpiri la pachet cu marfa mai prosta plina de tablete , butoane si butonase in rest......fraierul sa marcheze banul
    11 1
  • mircea badea
    foarte bine, prea multa poluare. sa cumpere biciclete!
    5 0
  • Edikkk
    Se maturizează piaţa. Este ok.

    Bravo Toyota, Honda mărci consacrate de maşini hibride.

    Nu ca proştii de europeni cu stick şi pedală de ambreiaj.
    2 7
  • Anonim
    @ Edikkk mai exista si alte marci inafara de Toyota ! Pot intelege gradul tau de satisfactie fata de marca asta dar nu ne mai omora atata cu elogiile ca o dam in Ceausisme cu ode maretei firme...
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru