Cea mai mare piață auto din lume nu își revine: opt luni de scăderi consecutive pentru vânzările de mașini din China: declin de 14% în februarie

de Paul Cosma
Luni, 11.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de mașini noi din China au scăzut în februarie cu 13.8%, marcând opt luni de scăderi consecutive pentru cea mai mare piață auto din lume. Anul trecut a fost primul după 1990 în care vânzările de mașini noi din China au fost în scădere.

Chinezii au cumpărat anul trecut peste 22 de milioane de mașini noi, în scădere cu aproape 6% comparativ cu 2017. A fost primul an după 1990 în care vânzările au fost în scădere în China.

Declinul pieței chineze a continuat și în acest an, conform datelor de la Asociația Constructorilor Auto din China (CPCA).

Vânzările de mașini noi au scăzut cu 13.8% în februarie, reprezentând opt luni de scăderi consecutive pentru cea mai mare piață auto din lume.

Totuși, vânzările de mașini electrice și hibride au crescut cu 53.6% în aceeași lună, semn că măsurile pentru încurajarea achiziției de NEV (new energy vehicles) au început să dea roade.

Autoritățile locale au pus declinul puternic din ultimele luni pe seama scăderii creșterii economice din China, care afectează nu doar industria auto, ci și industria de produse electronice.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • Cât vrea să mai creasca China ? De treizeci de ani tot crește pe piața auto, iar în general de câteva sute de ani această tarar tot crește, în toate privințele.
    13 2
  • olteanu
    La un moment dat orice piata ajunge la saturatie, nu se poate sa creasca la infinit, e firesc.
    9 0
  • Clique
    Miroase a saturație, exact ca și pe piața telefoanelor, calculatoarelor.
    Era de așteptat că se va ajunge în acest punct.
    Dar nu numai piața chineză este în situația asta, din ce am observat, cam toate țările se confruntă cu problema asta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru