Ce se întâmplă când Ferrari și McLaren se apucă să construiască biciclete? Ies capodopere din fibră de carbon cu prețuri de peste 10.000 de euro

de Bogdan Mirică
Joi, 31.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Atunci când iau o pauză de la construit supercaruri de sute de mii de euro, McLaren și Ferrari se bat în biciclete. Și acestea vin cu tehnologie de top și au prețuri piperate.

Ce fac producătorii de supercaruri când se plictisesc? Construiesc biciclete scumpe pentru clienții care vor să facă și mișcare alături de brandul auto preferat.

Bicicleta McLaren

Mclaren și Specialized, o companie recunoscută pentru bicicletele sale de top, au pus la punct o nouă colaborare, din care a reieșit S-Works Roubaix. Evaluată la 9700 de euro, echivalentul a 11.500 de dolari, bicicleta sărbătorește 50 de ani de prezență McLaren în cursele de Formula 1.

Pentru a sublinia asta, Specialized a creat o culoare specială pentru cadru, botezată Heritage Orange, foarte apropiată de nuanța tradițională a englezilor, Papaya Orange. Dispunerea spițelor este inspirată de jantele vechilor monoposturi McLaren, cadrul este confecționat din fibră de carbon, frânele sunt hidraulice, iar mecanica este asigurată de Shimano. Ghidoanele au fost îmbrăcate în piele, cusută cu ață portocalie.

Bicicleta Ferrari

Nici Ferrari nu se lasă mai prejos și ne prezintă zilele acestea o bicicletă realizată împreună cu Bianchi, un alt producător important din domeniu.

Italienii au botezat bicicleta SF01 și au oferit-o în două culori: Rosso Corsa și Nero Setoso.

Esential 15.000 de euro costă bicicleta Ferrari.
780 de grame cântărește cadrul bicicletei Ferrari.
SF01 este bazată pe Bianchi Speciallisima, o bicicletă de top, care folosește un cadru din fibră de carbon extrem de ușor. Bianchi susține că doar cadrul cântărește 780 de grame și este construit după un sistem capabil să reducă 80% din vibrații.

Șaua este și ea construită din fibră de carbon și cântărește 94 de grame. Bianchi susține că este același tip de material folosit de Ferrari pentru scaunele monoposturilor sale din Formula 1. Jantele sunt și ele din fibră de carbon, cântăresc 1420 de grame și vin la pachet cu anvelope Pirelli P Zero.

Bianchi SF01 va fi disponibilă începând cu luna noiembrie și va scoate din buzunarul clienților 15.000 de euro, echivalentul a aproape 18.000 de dolari.

Comentarii (3)

  • Adrian C
    La banii astia ma asteptam sa vina echipata cu un grup de componente de la Campagnolo. Nu neaparat gama Super Record dar macar un Record.... probabil ca vine cu Dura Ace de la Shimano care e ok....dar totusi. Ultima rosie sigur are Campagnolo. McLaren din pacate nu ....
    5 0
  • @Adrian C sunt bicicleta de vitrina pentru posesorii înrăiți ai mărcilor respective, îți imaginezi tu vreun șeic mergând pe bicicleta când au lift si pentru urcarea in mașină?!
    3 3
  • Adrian C
    @xxx
    Asa este . Ai dreptate...dar tocmai de asta ca sunt de pus pe perete trebuia sa le puna ceva deosebit pe ele daca tot cer suma respectiva.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru