Carlos Ghosn nu scapă de arest: procurorii japonezi pregătesc noi acuzații pentru fostul șef de la Renault și Nissan

de Paul Cosma
Vineri, 19.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Procurorii din Tokyo vor emite noi acuzații pe numele lui Carlos Ghosn, astfel încât acesta să nu fie eliberat din arest iar perioada de detenție să continue, potrivit informațiilor prezentate de presa din Japonia. Ghosn fusese eliberat pe cauțiune după 108 zile în închisoare, dar a fost arestat din nou în luna aprilie.

La începutul lui aprilie, Carlos Ghosn a ajuns încă o dată în arest la Tokyo, după ce a fost acuzat că ar fi folosit banii constructorului în scopuri personale cu ajutorul unui intermediar.

Detenția fostului conducător al alianței Renault-Nissan ar urma să se încheie luni, pe 22 aprilie, însă procurorii japonezi nu au de gând să permită acest lucru, potrivit presei locale.

Televiziunea NHK susține că procurorii vor emite noi acuzații pe numele lui Ghosn, iar arestul său va fi automat prelungit.

Ghosn fusese arestat la doar o zi după ce anunțase că va organiza o conferință de presă în care urma să facă mai multe dezvăluiri. Pe 11 aprilie, Ghosn voia să spună “adevărul despre acuzațiile care i-au fost aduse”.

În prezent, fostul șef Renault-Nissan așteaptă începerea procesului în care va fi judecat pentru toate acuzațiile care i-au fost aduse, acuzații pe care le-a negat în întregime.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru