Campanie inedită pentru promovarea lui Renault Zoe în România: prețul mașinii a scăzut în timp real direct proporțional cu creșterea poluării

de Daniel Popescu
Joi, 06.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault România a derulat o campanie inedită de marketing pentru promovarea modelului electric Zoe, al cărui preț a scăzut în timp real direct proporțional cu creșterea gradului de poluare din București.

Renault România a derulat în cursul lunii aprilie o campanie inedită de publicitate pentru promovarea modelului electric Zoe. Astfel, constructorul francez a afișat o reclamă digitală pe Cocor Mall, centrul comercial situat în imediata apropiere a Pieței Unirii din București.

Panoul utilizat pentru afișarea reclamei a fost conectat la o serie de senzori care măsurau poluarea în câteva zone intens-circulate din București. Ulterior, pe baza unui algoritm special creat, prețul de vânzare pentru Renault Zoe scădea direct proporțional cu creșterea nivelului de poluare înregistrat de senzori.

Prețul a fost modificat în timp real o dată la 6 minute, iar prețul promoțional afișat pe spațiul de reclamă putea fi revendicat de orice persoană care intra de pe smartphone pe site-ul oficial al campaniei.

Potrivit site-ului oficial al campaniei, primele 50 de persoane care comandau Renault Zoe prin intermediul acestei campanii primeau gratuit și o stație de încărcare Wallbox Schneider de 7 kW pentru uz casnic.

Campania a primit numele DisCO2unt Billboard și a fost creată de agenția Publicis Romania.

În prezent, prețul afișat pentru Renault Zoe pe site-ul oficial al campaniei este de circa 18.500 de euro prin intermediul programului Rabla Plus, care prevede acordarea unui bonus guvernamental de 45.000 de lei la achiziționarea unei mașini electrice. De asemenea, prețul include și o reducere de 4.191 euro de euro oferită de Renault România pentru versiunea Zoe Life Z.E.

40.

Campania s-a încheiat în 30 aprilie.

Via AdAge

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru