Campanie inedită de siguranță rutieră în Noua Zeelandă: pictorial cu zece supraviețuitori care au purtat centura de siguranță

Publicat joi, 07.03.2019 10:38 de Cornel Șocariciu, Foto: Beltsurvivors

"Belt Up, Live On" este numele unei noi campanii de siguranță rutieră lansată în Noua Zeelandă. Autoritățile propun un pictorial cu zece șoferi care au scăpat cu viață în urma unor accidente rutiere pentru că purtau centura de siguranță.

Agenția Națională de Transporturi din Nouă Zeelandă (NZTA) a lansat o campanie de siguranță rutieră menită să-i determine pe toți cei care circulă cu mașina să poarte centura de siguranță. Campania se numește "Belt Up, Live On" și are în prim-plan zece șoferi care au scăpat cu viață în urma unor accidente rutiere pentru că purtau centura de siguranță.

Anual, în Noua Zeelandă, mor 90 de persoane în accidente rutiere pentru că acestea nu poartă centura de siguranță, iar multe dintre victime sunt tineri din zonele rurale. Pentru a-i motiva pe aceștia să poarte centura de siguranță de fiecare dată când se urcă în mașină, campania reprezentanților NZTA propune imagini prelucrate digital cu cei zece șoferi imediat după ce au suferit accidentul.

Dezvoltatorii campaniei au vrut să scoată în evidență importanța purtării centurii de siguranță, motiv pentru care, pe trupurile celor zece șoferi apar atât rănile suferite de aceștia în urma accidentelor, cât și "urmele" centurii de siguranță.

"O centură de siguranță chiar lasă astfel de urme. O centură de siguranță îți salvează viața, și lasă și semne pentru a arăta cum a făcut-o", a declarat medicul Natasha McKay.

Pentru a-i implica și mai mult pe șoferi, dezvoltatorii campaniei au pregătit și o serie de clipuri cu poveștile celor zece supraviețuitori.

"Pentru anumite persoane vindem un produs pe care nu-l doresc. Studiile au arătat că anumiți bărbați cred că mesajele cu privire la purtarea centurii de siguranță sunt pentru copii, pentru bătrâni, pentru oricine altcineva, dar nu pentru ei", a declarat un purtător de cuvânt al companiei de comunicare și marketing Clemenger BBDO.

Via | BoredPanda | Beltsurvivors

 • Vreau autostrada, joi, 07.03.2019 12:02

  90 anual si ei sunt socati .. la noi mor 2000 si pe autoritati le doare-n pwla ... #șîeu

 • cineva, joi, 07.03.2019 18:05

  Ar trebui aratata si la noi pe TV campania asta.

 • Kotegaeshi, joi, 07.03.2019 20:48

  https://www.stuff.co.nz/national/109688732/road-toll-increases-to-the-worst-it-has-been-in-10-years @automarket, voi nu mai puteti da o stire fara sa va documentati innainte? De la aproape 400 de morti pana le 90 este o diferenta mare.

 • cornel.socariciu, vineri, 08.03.2019 09:55

  @Kotegaeshi În text scrie destul de clar: anual, în Noua Zeelandă, mor 90 de persoane în accidente rutiere pentru că acestea nu poartă centura de siguranță. Vorbim despre decesele cauzate de accidente în care șoferul/pasagerii nu purtau centura de siguranță.

 • Kotegaeshi, vineri, 08.03.2019 11:12

  @cornel, crede-ma ! Stiu ce vorbesc!

 • cornel.socariciu, vineri, 08.03.2019 11:19

  @Kotegaeshi Uite și detaliile campaniei. https://www.nzta.govt.nz/safety/driving-safely/seatbelts/seatbelt-advertising/

 • Kotegaeshi, vineri, 08.03.2019 22:11

  Realitatea este alta. Cele mai mari probleme aici sunt drogurile si alcoolul. Avem un cacat de pardid laburist la putere care se comporta exact ca si psd-ul din romania. Si aici sunt multi care trebuiesc sa faca ceva ca sa justifice salariul imens.Lumea trebuie sa fie ocupata cu tot felul de probleme minore. Deviaza atentia de la marile probleme(preturi mari la tot, noi taxe, etc) Anul trecut au murit @400 in accidente de masini, iar tu crezi ca 90 nu au purtat centuri de sigurantza? Cel care a propus o noua taxa de 33% pe profit , a lucrat la raportul asta 4 luni si a fost platit cu 1000 $ pe zi. Toate economiile pe care le facem pentru pensie, vor fi taxate cu 33% . Guvernul o sa-mi ia cam 760000$ .Asta salariul pe un an innainte de taxe. Cam astea sunt problemele mari de aici.Nu cele 90 de centuri de sigurantza. Si pe aici se voteaza dupa cum arata candidata!