Campanie de promovare dusă la extrem: un Ford Fiesta pregătit pentru raliuri coboară pe tiroliană în Țara Galilor

Publicat miercuri, 01.08.2018 14:55 de Cornel Șocariciu

Un exemplar Ford Fiesta R2, mașină concepută special pentru raliuri, face o coborâre pe o tiroliană din Țara Galilor. Clipul a fost gândit pentru a promova Wales Rally GB, etapă care face parte din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri și care se desfășoară între 4 și 8 octombrie.

Raliul rămâne un sport dificil și costisitor, iar pentru a câștiga și mai mulți fani, organizatorii vin cu idei din ce în ce mai interesante. Pentru a promova Wales Rally GB, etapă din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri, organizatorii au pregătit un clip video plin cu momente extreme.

Eroul spotului pregătit de galezi este un Ford Fiesta R2, mașină dezvoltată special pentru a concura în astfel de competiții. La volanul modelului american s-a aflat Matt Edwards, actualul lider din Campionatul de Raliuri al Marii Britanii, iar pe parcursul clipului îl vedem și pe Elfyn Evans, pilotul galez care concurează cu M-Sport în Campionatul Mondial de Raliuri.

În prima partea a spotului, Fiesta R2 nu își arată calitățile pe drumurile din Țara Galilor, ci face o coborâre pe tiroliana Zip World Titan, cel mai mare complex de acest gen din Europa.

"Când am auzit prima dată, mi s-a părut o nebunie curată. Trebuie să mă credeți pe cuvânt că a fost și mai ciudat să fiu martor. Mă bucur că n-am fost eu în mașină", a declarat Elfyn Evans, câștigătorul Wales Rally GB în 2017.

Clipul a fost filmat la Slate Mountain, regiune care anul acesta o să găzduiască două dintre probele speciale din cadrul Wales Rally GB, eveniment care se desfășoară în intervalul 4-8 octombrie.