Bugatti este gata să introducă un al doilea model în gamă: “Trebuie să vedem dacă obținem o investiție din partea grupului VW”

Publicat miercuri, 12.09.2018 14:12 de Paul Cosma

Șeful Bugatti, Stephan Winkelmann, speră să obțină investiția necesară din partea grupului Volkswagen pentru a introduce un nou model în gama constructorului din Molsheim. Acesta își dorește un model “diferit față de Chiron”, iar zvonurile indică un viitor SUV de la Bugatti.

Instalat la șefia Bugatti la începutul lui 2018, după joburi anterioare la Audi Sport și Lamborghini, Stephan Winkelmann are planuri mari privind viitorul constructorului pe care îl păstorește în prezent.

El vrea să adauge un al doilea model în gama Bugatti și așteaptă un semnal pozitiv din partea directorilor grupului Volkswagen.

“Brandul Bugatti este pregătit să aibă mai mult de un model în gamă, din punctul meu de vedere. Dar mai trebuie să așteptăm să vedem dacă obținem o investiție din partea grupului VW, care are deja proiecte în zona mașinilor autonome și electrice,” a explicat Stephan Winkelmann.

Fără să ofere prea multe detalii, șeful Bugatti a spus că-și dorește un model “diferit de Chiron” și un alt tip de mașină care să merite riscul unei investiții consistente.

Potrivit unor informații neoficiale, Winkelmann a luat în calcul varianta unui Bugatti cu patru uși, fiind însă mai atras de posibilitatea lansării unui SUV, o premieră pentru constructorul din Molsheim.

Via Car Advice

  • SIMPLE MINDS, miercuri, 12.09.2018 15:14

    Singura dilema pentru VAG in ceea ce priveste viitorul SUV Bugatti e reprezentata de numarul de cifre aferent puterii: sa-si surprinda clientii cu *doar* trei cifre sau sa dovedeasca *statornicie* prin ramanerea la patru cifre ....:-)