Bugatti Chiron a reușit o performanță impresionantă: 0-400-0 km/h în doar 42 de secunde (UPDATE VIDEO)

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 13.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti Chiron a avut nevoie de doar 42 de secunde pentru repriza 0-400-0 km/h. La volanul hypercar-ului din Molsheim s-a aflat Juan Pablo Montoya, fost pilot de Formula 1.

Bugatti Chiron, cel mai nou model al mărcii din Molsheim, a fost prezentat oficial în urmă cu un an. Sub capota lui Chiron se află un motor W16 cvadri-turbo de 8.0 litri care produce 1.500 de cai putere și 1.600 Nm.

Dar Bugatti Chiron reușește să condimenteze și mai mult industria auto. Oficialii constructorului din Molsheim ne anunță că Bugatti Chiron a reușit să realizeze un test pentru 0-400-0 km/h.

La volanul hypercar-ului s-a aflat Juan Pablo Montoya, fost pilot de Formula 1. Testul realizat de Bugatti a fost supervizat de o echipă din cadrul SGS, iar rezultatele obținute sunt impresionante.

Chiron a reușit să accelereze de la 0 la 400 km/h și să frâneze până la 0 km/h în doar 41.96 de secunde. Pentru acest test, hypercar-ul din Molsheim a avut nevoie de 3112 metri. Pentru a accelera de la 0 la 400 km/h, Chiron a avut nevoie de doar 32.6 secunde și de 2621 de metri. În ceea ce privește frânarea, aceasta a avut loc pe o distanță de 491 de metri, în puțin peste 9.3 secunde.

"Bugatti este primul constructor care nu doar a calculat pe un computer cât de repede realizează o mașină performanța 0-400-0 km/h, ci a și testat acest lucru.

În timp ce alții sunt satisfăcuți de teorie, noi validăm datele cu valori din viața reală", a declarat Wolfgang Durheimer, președintele Bugatti.

Comentarii (10)

  • ce fata de om plictisit are Montoya... masina e impresionanta dar e doar o jucarie puturoasa daca o comparam cu masinile piotate de brazilian in curse... la 2 tone greutate e mai mult un muscle car decat o masina sport (cred ca are o inertie foarte mare in viraje)
    4 21
  • *columbian
    6 8
  • @dany Cam ce masini piloteaza Montoya capabile de 400km/h? :)
    17 0
  • @ Radu

    Daca tu crezi ca viteza maxima pe care o atinge o masina e totul atunci ai dreptate... motorsportul e altceva... si crede-ma ca daca s-ar umbla la setari gen aerodinamica sau rapoarte diferite in cutia de viteze multe masini din diverse campionate (inclusiv F1 sau Indycar) ar fi capabile de asemenea viteze... la sfarsitul anilor 80 inceput de ani 90 masinile de grupa C atingeau pragul de 400 km/h pe linia dreapta Mulsanne de la Le Mans iar anul trecut in Mexic in F1 s-au depasit 380 km/h pe o linie dreapta mult mai scurta decat cei peste 3 km din articolul de fata... e adevarat ca au existat factori favorizanti de genul altitudine ridicata de unde a rezultat un aer mai rarefiat care a atras de la sine un drag mai scazut, dar si factorii restrictivi enumerati mai sus... daca ai inteles ce am spus atunci inseamna ca intelegi diferenta dintre motorsport, care inseamna lupta cu fractiuni de timp de unde forte gravitationale mari in special pe viraje si franare, acceleratii si reprize impresionante si doar in plan secund viteza maxima atinsa... orice pilot e capabil sa striveasca acceleratia in podea si sa mearga cu 400-500 km/h daca masina e capabila si sunt suficienti kilometri, e plictisitor oarecum pt ei asta (de ex pilotii de MotoGP se relaxeaza cat de cat pe liniile drepte la viteze si de 300 km/h avand in vedere cat de solicitante fizic sunt virajele)

    PS cu reglajele necesare probabil masinile de F1 ar atinge 400 km/h in 1,5 maxim 2 km
    11 6
  • La LeMans, doar Peugeot a prins 400km/h pe linia dreapta Hunaudieres.
    In Mexic o fi prins F1 380km/h, dar nu a fost cu start de pe loc. Daca a iesit din curba cu 250km/h, pana la 380km/h sunt doar 130km/h.
    Zona aerodinamica ciudata e chiar la 380km/h. Asta o spuneau cei de la Mc Laren cand au facut modelul de strada F1. De aceea prindea doar 380, fiindca la 380km/h apar niste turbulente aerodinameice neplacute.
    Tin minte ca in urma cu vre 10 ani poate, au incercat cu un monopost F1 (credd ca BAR Honda, cand erau in voga) sa prinda viteze astronomice. Pe langa faptul ca nu tin minte sa fi prins 400, modificarile aerodinamice nu au fost "minime"
    6 0
  • ai dreptate, dar in 1989 pe Mulsanne Straight echipajul Baldi/ Acheson/ Brancatelli care conduceau un Sauber C9 a atins 248 mph (400 km/h) iar Peugeotul de care spui a atins chiar 405 km/h... e adevarat si cu turbulentele dar nu chiar in totalitate... la 31 martie 1998 McLaren F1 cu Andy Wallace la volan atingea 386,47 km/h iar pilotul spunea ca parca pe la 370 km/hmasina a inceput sa tremure din toate incheieturile... a accelerat mai tare si imdeiat masina s-a stabilizat (iar asta e valabil pt aerodinamica lui F1, nu e universal valabil)... Bugatti Chiron de ex nu are aceleasi probleme aerodinamice la aceeasi viteza, viteza care a fost limitata la 420 km/h deoarece nu exista anvelope capaibile de mai mult... se pare ca anul viitor se va face un test cu acelasi model si nimeni nu stie unde se va opri... se stie sigur insa ca viteza va fi mai mica de 500 km/h

    dar divagam, ideea era alta, nu date statistice seci, ci faptul ca iata, McLaren F1 este o masina sport (probabil cea mai buna masina sport de strada realizata pana in prezent) pe cand Bugatti Chiron este un automobil de vis insa care e mai degraba un muscle car capabil de viteze impresionante daca are spatiu insa care ar fi invins de multe masini sport pe un circuit virajat
    6 1
  • Godfather Leo
    Ba reporteri de 2 bani nu mai faceti reclama la Bugatti. Nu e cea mai rapida masina din lume. Exista Koenigseg . Nu mai pupati VAG-ul in cur atata desi sunt fan Lambo si Porsche dar acest Bugatti este o prostie mare. Si pe circuit si-o ia la fundu gol de nu gaseste usa de la masini cu o treime din puterea ei.Ca sa nu mai vorbim ca are un motor exorbitant care mai are nevoie si de 4 turbine gigantice ca sa isi atinga puterea pe cand Koenigseg face asta cu un motor jumate si 1 poate 2 turbine.Nu mai mintiti!!!
    4 8
  • @ Godfather ZERO
    Bugatti a demostrat ce poate, Koenigsegg doar vorbeste. In plus nici agera nu are pret de logan.
    In plus Bugatti vrea sa fie o hiperbola a acestui deceniu, de aceea foloseste structuri extravagante cum ii sta bine unui stindard.
    3 3
  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    Oleacă de reclamă nu strică Vag-ului mai ales că la asta chiar se pricep.
    Ar fi fost și mai ,,tare,, dacă la volan era chiar madam Merkel :)
    1 1
  • @vw s-a apucat de făcut cârnaț
    Taci sai mananca sushi alterat de la japonezul care a facut softul poluant pt VW. Asta daca nu-ti explodeaza airbagul TAKATA
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru