Bugatti a prezentat noul Centodieci: modelul special inspirat de legendarul EB110 va fi produs în 10 unități și va avea un preț de pornire de 8 milioane de euro

de Cornel Șocariciu
Sambata, 17.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti a prezentat noul Centodieci, un hypercar inspirat de celebrul EB110. Modelul este echipat cu motorul W16 de 8.0 litri care oferă 1.600 CP.

Anul acesta Bugatti aniversează 110 ani de la înființarea companiei, iar pentru a marca acest moment într-un mod special, oficialii constructorului din Molsheim au prezentat un model cu totul și cu totul special. Numele acestuia este Centodieci și a fost inspirat de celebrul EB110, model lansat în urmă cu 30 de ani.

Spre deosebire de Chiron, noul Centodieci propune o serie de modificări estetice consistente. Zona frontală este acum dominată de o grilă nouă și de prize de aer cu un aspect diferit. Logo-ul companiei a fost mutat de pe grilă pe capotă, iar în zona laterlă au apărut cinci prize de aer suplimentare. În partea din spate, designerii Bugatti au pregătit pentru Centodieci o aripă extrem de generoasă, stopuri noi și patru terminații pentru sistemul de evacuare. Totodată, designerii au operat o serie de modificări și la nivelul difuzorului spate.

Sub capota lui Bugatti Centodieci se află același motor W16 de 8.0 litri care oferă 1.600 CP (+100 CP comparativ cu Chiron) la 7.000 rpm.

În același timp, oficialii companiei din Molsheim spun că masa totală a scăzut cu 20 de kilograme.

În aceste condiții, Bugatti Centodieci poate accelera de la 0 la 100 km/h în 2.4 secunde, în timp ce repriza 0-200 km/h are loc în 6.1 secunde. Sprintul de la 0 la 300 km/h se desfășoară în 13.1 secunde, iar viteza maximă a fost limitată electronic la 380 km/h.

Conform oficialilor Bugatti, noul Centodieci va fi asamblat în doar 10 unități, iar prețul de pornire anunțat de compania din Molsheim va fi de 8 milioane de euro.

Comentarii (7)

  • O mare țeapă, un Jesko il da clasa plus ca costa mai putin de un sfert.
    Sa dai atatia bani și să ai masina de la locul 3 în jos mi se pare ceva rusinos.
    6 17
  • Florin
    Daaa... te vorbește tot satul dacă apari cu o așa mașina; îți faci de ras famila... tot arborele genealogic.
    Bine ca sunt cumparate toate deja
    21 2
  • mircea badea
    arata mai bine dar parca tot e masina lui batman...oricum, i-as mai pune niste turbo de macar 2500 cai...altfel m-as simti jignit/pacalit...
    4 10
  • cred ca vw au blestemul banalului, orice masina produsa de ei arata plictisitor (cu exceptia lamborghini)
    8 12
  • Un Chiron cu un body kit de vreo 4.5 milioane de Euro. Cei care se ocupa de marketing merita premiu Nobel.
    17 0
  • si la masinile obisnuite mai dai juma de masina pe optiuni care majoritatea sunt bazaconii sau ar trebui incluse in standard.
    10 1
  • Corocsenie Adrian
    Din ce in ce mai multi milionari isi doresc masini unicat sau editii limitate. Anumite brand-uri isi permit sa le satisfaca acest capriciu si sa le-o ofere cu dedicatie. Asa ca pot cere oricat pe ele. De vandut tot se vand. Si de ce sa nu pui de 2 , 3 ori mai mare pretul fata de versiunea de baza cand oricum ii vei lua. Prost e cine da nu cine cere era o vorba....oricum masina e clar mai frumoasa ca una de baza.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru