Britanicii vor interzicerea vânzărilor de mașini diesel și pe benzină în 2030: 60% dintre ei spun că este o “idee bună”

de Paul Cosma
Luni, 10.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Asociația Vehiculelor Electrice din Anglia propune ca vânzările de mașini diesel și pe benzină să fie interzise în 2030, cu 5 ani mai devreme decât planurile Guvernului britanic. Asociația invocă un studiu potrivit căruia 60% dintre britanici cred că acest lucru este o idee bună.

Marea Britanie a fost unul dintre primele state europene care a anunțat în 2017 că intenționează să interzică vânzarea de mașini diesel și pe benzină ca măsură pentru reducerea poluării.

Inițial, termenul a fost stabilit pentru anul 2040, însă experții au avertizat că într-o astfel de situație pe străzile din Regatul Unit vor continua să circule astfel de mașini și după 2050.

Ulterior, Guvernul condus de Boris Johnson a decis să devanseze termenul, care a fost stabilit pentru anul 2035. Pe listă au fost incluse atunci și mașinile hibride, inclusiv cele cu alimentare la priză, astfel că după 2035 vor putea fi achiziționate doar mașini electrice.

Asociația Vehiculelor Electrice (EVA) din Anglia propune acum ca vânzările de mașini diesel și pe benzină să fie interzise chiar din 2030.

Potrivit unui studiu realizat de asociație, peste 80% dintre britanici consideră că termenul 2035 ar trebui devansat, iar 60% dintre respondenți au spus că interzicerea vânzărilor de mașini pe combustie în 2030 ar fi o idee bună.

Totodată, britanicii (96%) consideră că acest lucru ar avea un impact pozitiv asupra sănătății lor, în timp ce aproape 73% dintre ei au declarat că economia ar avea de câștigat.

Via Insideevs

Comentarii (8)

  • ACE - Craiova
    Poluarea aerului datorata masinilor cu motoare termice (clasice), in foarte multe orase mari, depaseste poluarea industriala si pe cea datorata centralelor pe gaze (indindividuale, murale).
    10 12
  • Curios e ca un susținător al Electricelor susține ca poluarea motoarelor termice e un lucru bun...!!!...sunt curios dacă asociația vehiculelor ardere interna a solicitat interzicerea vehiculelor electrice!!!
    11 4
  • Foarte bine,britanicii au iesit din Ue,e curtea lor,sunt treburile lor interne care nu ne mai privesc si stiu si de ce interzic diselul,(cine a vazut Anglia imi poate da dreptate),pun pariu ca dupa 2030 in Anglia o sa se circule nu cu masina ci cu camila,covorul fermecat si mai ales cu tuktuk-ul.
    15 7
  • Analfabet functional: se propune (!) ca din 2030 sa fie interzise VANZARILE, nu circulatia.
    0 19
  • @fanel(vianu sau gelu,depinde cum te trezesti dimineata). Jignesti din start pentru ca te crezi destept,esti sigur pe tine,n-ai niciodata dubii,esti consecvent in ideile tale pe care le crezi superioare, crezi esti net superior,esti un narcisist sadea. Si nu vorbescdoar de comantariile de mai sus.
    14 0
  • n-ai demostrat hotia, bolovane!

    dar, ramai un analfabet functional si cocalar imputit.
    0 0
  • Fanica vianu,usor sa nu-ti plesneasca vena la ce porti degeaba pe umeri. PS De parca nu pot sa trag orice filmulet de pe youtube si sa-l repostez ca si cand ar fi al meu si chiarvdaca e al tau,putin imi pasa,"soferul ploii"
    0 0
  • Ciprian
    Dar ati vazut si planul de investii pentru sustinerea masinilor electrice?
    1,3 miliarde de lire sterline pentru statii, 600 milioane de lire sterline pentru productia de baterii. Dar si cu sumele respective, militantii electrificarii spun ca este putin.
    Nu este directia corecta!
    Cum sa subventionezi mersul cu masina? Nu are nici un sens!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru