Brexit: producătorii auto estimează pierderi de 110 miliarde de euro în absența unui acord între UE și Marea Britanie

de Paul Cosma
Marti, 15.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorii auto cer autorităților europene și britanice să ajungă la un consens privind Brexitul în cel mai scurt timp, spunând că pierderile se vor ridica la 110 miliarde de euro în 5 ani în cazul în care un acord nu va fi agreat.

Discuțiile dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie pe marginea Brexit au intrat în impas, cu mai puțin de patru luni până la terminarea perioadei de tranziție.

Producătorii auto cer încheierea unui acord comercial cât mai rapid între cele două părți și avertizează că, în caz contrar, pierderile financiare pentru industria auto vor fi de 110 miliarde de euro în următorii 5 ani.

Lipsa unui astfel de acord ar duce la introducerea taxelor vamale, la creșterea prețurilor pentru mașini și la reducerea producției cu 3 milioane de unități, potrivit unui comunicat semnat de 23 de asociații auto.

UE și Marea Britanie ar urma să piardă 57.7 miliarde, respectiv 52.8 miliarde de euro, scenariu descris ca o “lovitură devastatoare” pentru sectorul auto.

Via Reuters

 

Comentarii (1)

  • netam-nissan
    dar pe 500 de ani care ar fi pierderile?
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru