Bottas rămâne la Mercedes și în sezonul 2019. "Există opțiune de prelungire și pentru 2020"

de Daniel Popescu
Vineri, 20.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas și-a prelungit contractul cu Mercedes pentru sezonul 2019 și are opțiune și pentru sezonul 2020.

La numai o zi după Lewis Hamilton, vineri a venit rândul lui Valtteri Bottas să anunțe oficial că va concura pentru Mercedes și în sezonul 2019.

Pilotul finlandez a semnat un contract valabil pentru anul viitor cu opțiune de prelungire pentru sezonul 2020, la capătul unor negocieri de scurtă durată.

"Voi rămâne la echipă în 2019 și există o opțiune pentru 2020. Sunt foarte mulțumit. Nu m-am panicat să mă duc în altă parte, pentru că după primele 4-5 curse ai senzația că este devreme, dar timpul zboară și îți dai seama că ai ajuns la jumătatea sezonului și că trebuie să rezolvi lucrurile", a declarat el.

Prin semnarea unui acord pe un an cu opțiune pentru încă un sezon, Mercedes va avea posibilitatea de a recruta un alt pilot spre finalul anului viitor, în cazul în care unul dintre piloții de top va deveni disponibil.

"Performanțele lui Bottas au fost excelente în acest sezon și, dacă nu ar fi fost greșelile noastre și nu ar fi avut ghinion, ar fi putut fi liderul clasamentului general.

Decizia nu a fost luată doar pe baza vitezei și a eticii, ci și a caracterului. Relația cu echipa, inclusiv cu Hamilton, este deschisă și de încredere, fără politică", a precizat directorul de motorsport Toto Wolff.

În acest moment, singurii piloți de top fără contract pentru 2019 sunt Daniel Ricciardo și Kimi Raikkonen. Se anticipează că Ricciardo va rămâne la Red Bull, în timp ce presa a speculat că Raikkonen ar putea fi înlocuit cu Charles Leclerc.

Via Mercedes

Comentarii (4)

  • Ramane si Kimi in 2019 la Ferrari si gata terminati cu toate speculatiile, trebuie sa va cautati alte subiect de discutat.
    7 0
  • Ha,ha,ha...
    Chiar este egal cine piloteaza la Mercedes, fara a subestima pe cineva, insa la ce monopost au de 4 ani, orice pilot de pe grila putea sa se bata la titlu, asta a spus Maxx intr-un interviu, si de ce nu i-as da dreptate? S-a vazut clar cum un plutonist (Bottas), a ajuns in varf cu Mercedes ;)
    13 3
  • Bottas a ajuns la Mercedes pentru ca a dovedit ca e bun cu Williams si pentru ca un anumit pilot a refuzat Mercees.
    2 0
  • Daca oricine poate lupta pentru titlu cu Mercedes, atunci Bottas de ce nu lupta? A luptat Rosberg, dar Rosberg nu e oricine.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru