Bottas, pole position în Abu Dhabi. Hamilton, locul 2 după o eroare în ultimul viraj

de Daniel Popescu
Sambata, 25.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas va pleca din pole position în cursă din Abu Dhabi după ce Lewis Hamilton a comis o eroare în ultimul viraj. Sebastian Vettel și Daniel Ricciardo ocupa linia a doua.

Circuitul din Abu Dhabi a oferit o sesiune de calificări în care Lewis Hamilton și Valtteri Bottas au luptat pentru pole position. Bottas a fost mai rapid în primul tur rapid, însă Hamilton se îndrepta spre un timp mai bun la a doua ieșire pe circuit înainte de derapa ușor în ultimul viraj.

Astfel, timpul de 1:36.231 stabilit de Bottas a fost suficient pentru un pole position, în timp ce Hamilton s-a poziționat pe locul 2 la mai puțin de două zecimi în spatele coechipierului său de la Mercedes.

Sebastian Vettel a obținut locul 3 pentru Ferrari, însă germanul a fost la peste o jumătate de secundă în urma lui Bottas și va fi acompaniat pe a doua linie a grilei de start de Daniel Ricciardo. A treia linie este formată tot din Ferrari și Red Bull prin Kimi Raikkonen și Max Verstappen, în timp ce Nico Hulkenerg a ocupat locul 7 pentru Renault.

Force India a progresat din nou cu ambii piloți în Q3 prin Sergio Perez și Esteban Ocon, în timp ce Felipe Massa va pleca de pe locul 10 în ultima cursa a carierei, din fata fostului său coechipier de la Ferrari, Fernando Alonso.

Marele Premiu din Abu Dhabi va avea loc duminică cu începere de la ora 15:00, ora României.

Abu Dhabi - Rezultate Calificări: 

Comentarii (8)

  • lucky70
    Cadou pt Bottas din partea echipei si coechipierului,campion mondial...
    8 18
  • Cadou pentru ce ? Cadou pentru intreaga activitate, cadou numai pentru activitatea de anul asta in slujba lui Hamilton, cadou pentru nevasta, copil, catel, purcel ? Ca pe Vettel nu-l mai poate depasi decat daca abandoneaza ala ! Vorbesti sa n-adormi !
    17 8
  • Eu nu inteleg cum pot sa spuna unii ca Hamilton a fost ajutat de Bottas cand eu am pierdut sirul Marilor Premii in care Raikkonen s-a dat practic la o parte ca Vettel sa poata aduna puncte in lupta pentru titlu
    3 3
  • Pai nu mai are Vettel masina buna? Sau cum era?
    1 1
  • lucky70
    @.
    Pt rolul de pilot secund docil...pt care a si fost angajat si pastrat in continuare(si de care,de altfel,s-a achitat onorabil).Vrei sa spui ca Hami nu putea mai mult,dupa ce pe primul sector era cu peste o zecime mai rapid?
    9 15
  • Pe primul sector a fost mai rapid cu aproape 3 zecimi si nu doar 1, apoi a pierdut incet, incet:), asa ca sa ia si Bottas o victorie.
    9 16
  • bufoni
    lachi si alecs, unul mai penibil ca altul. si mama omida dce va mai spus? sau ati citit horoscopul?
    14 9
  • Pai si noi am pierdut numarul GP-urilor in care Bottas s-a dat la o parte din calea lui Hamilton, uneori si de cate doua ori in aceeasi cursa, sau de cate ori a fost tinut in prostie pe aceleasi pneuri, doar ca sa intarzie rivalii "campeonului" ! Ca sa nu mai vorbim de a doua parte a sezonului, cand a fost obligat sa testeze cursa de cursa solutii pe care "campeonul" le-a folosit, sau nu, in functie de rezultatele lui Bottas !
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru