Bosch: “În 10 ani, 20% dintre mașinile electrice vor fi propulsate de pile de combustibil”

Publicat miercuri, 14.08.2019 13:00 de Paul Cosma

Bosch estimează că, în circa 10 ani, una din 5 mașini electrice va fi propulsată de pile de combustibil, această tehnologie fiind văzută drept o soluție mai bună pentru creșterea autonomiei.

Bosch are un parteneriat cu firma Powercell pentru a începe producția de masă a pilelor de combustie pentru autovehicule. Reprezentanții companiei susțin că acum este momentul oportun pentru investiții în tehnologia Fuell Cell.

în circa 10 ani, 20% dintre mașinile electrice vor fi propulsate de pile de combustibil. Este o soluție preferată pentru electrificarea vehiculelor comerciale, în special pentru cele care au nevoie de autonomie ridicată,” a declarat Stefan Hartung, directorul diviziei Automotive de la Bosch.

Potrivit acestuia, beneficiile Fuel Cell în cazul autoturismelor sunt greutatea redusă a sistemului de propulsie și a rezervorului de hidrogen, precum și timpul de încărcare mai scăzut.

Reprezentantul Bosch spune că, deocamdată, comercializarea și producția de masă a pilelor de combustie ridică probleme complexe de rezolvat, iar industria are nevoie de timp pentru dezvoltarea tehnologiei.

Via Automotive News

 • Edikkk, joi, 15.08.2019 00:11

  Problema principală a hidrogenului este producerea lui 95% astăzi din HIDROCARBURI !!! Adică poluare poluare.... Dacă ar fi doar prin hidroliză atunci da, dar cine garantează metodologia de extracţie ???

 • abc, joi, 15.08.2019 02:18

  @Edikk In 20 de ani drumurile vor fi din matase. Acum sunt din asfalt...deci din petrol...deci poluare poluare... Tastatura la care butonezi e din plastic....care e din petrol ...deci poluare poluare... Clar avem nevoie de niste pile ... :DDD

 • Edikkk, joi, 15.08.2019 10:25

  :))) Da, dle Abc, petrolul se foloseşte şi în industria farmaceutică dar un drum odată făcut, nu poluează. Benzina şi motorina în schimb da.

 • hahah, joi, 15.08.2019 19:50

  Hidrogenul se poate produce din energia electrica. Energia electrica se poate produce din energie solara. Un metru patrat de fotocelule la tehnologia actuala produse aproximativ 1kwh de energie in o zi. Cu hidrogenul produs din 1 kwh energie electrica se poate merge aproximativ 5km. Concluzie in zilele cu soare din 10 metrii patrati poti sa mergi 50 km. Energie si solutii exista.....

 • ahaha, sâmbătă, 17.08.2019 10:28

  pai si atunci, daca e asa de usor sa iei energie de la soare, de ce se dau subventii pentru panourile astea? Nu sunt rentabile altfel?

 • @ahaha, duminică, 18.08.2019 11:09

  Ca orice lucru nou e greu sa se impuna la inceput (mentalitatea omului). Dupa ce omul vede ca e bun cauta singur. Intre timp mai evolueaza si tehnologia creste productia si preturile scad. Probabil de aceea se dau subventii Placile cu celule fotovoltaice de 1mp costa pe aliexpress costa vreo 200 de le la care mai pui tva-ul. Daca le cositoresti singur si le lipesti pe o placa de sticla de exemplu sa zicem ca mai dublezi pretul. Anul viitor o sa testez si eu:)