Bornă atinsă: Tesla a ajuns la 300.000 de mașini produse de la înființarea companiei

de Petre Barac
Joi, 15.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat că producția sa a ajuns recent la borna de 300.000 de mașini electrice construite de la data înființării companiei.

Cu toate că este văzută ca una dintre cele mai importante companii de pe piața mașinilor electrice, Tesla nu s-a descurcat prea grozav până acum când a venit vorba de cifrele de producție.

Compania a livrat peste 103.000 unități pe parcursul anului trecut, însă Model 3 a înregistrat doar 1.550 de livrări în ultimele 3 luni, mult sub așteptările de peste 4.000 de unități ale analiștilor.

În ultimul raport financiar, Tesla a transmis că obiectivul său rămâne atingerea unei producții de cel puțin 2.500 de unități pe săptămână (circa 10.000 de unități pe lună) cel târziu la sfârșitul lunii martie, înainte de a crește producția la 5.000 de unități pe săptămână (20.000 de unități pe lună) cel târziu în luna iunie.

La sfârșitul anului trecut, Tesla ajunsese la o producție totală de circa 286.000 de modele de la înființare, după cum urmează: Model S (212.821 unități), Model X (71.927 unități), Model 3 (1.770 unități).

Compania a anunțat că borna de 300.000 de unități produse a fost atinsă recent, iar cifra exactă o vom afla cu ocazia următorului raport financiar.

Tesla înregistrează în continuare pierderi. Doar în ultimele 3 luni ale anului trecut, pierderea netă a crescut la peste 675 de milioane de dolari, comparativ cu pierderea de "numai" 121 milioane de dolari înregistrată în aceeași perioadă din 2016.

Via Insideevs

 

Comentarii (4)

  • Hai sa ne traiesti Eloane...si la mai mare ! Faliment ?..si care-i problema ? O sa vedem aceeasi masina cu alta denumire , de la o noua companie..si asa mai departe. Asta este doar inceputul , asa este in SUA, acolo falimentul are alta perceptie decat in Europa. Nu-l mai plangeti voi atata pe Musk .
    6 5
  • a "perdut" confundati cu a investit, si pana acum a investit bine in imagine, linie de productie masini, fabrica de baterii, tesla powerpack, tesla roof si space x, toate potential mare de profit in viitor

    acum cu tunelul ala nu stiu ce o sa faca fiindca pare foarte greu de implementat tehnologia la care viseaza Musk...

    mai bine cu tesla decat fara, daca nu aparea tesla nu scoteau ceilalti masini electrice cat mai e atat de mult petrol de vandut
    14 1
  • Nu va faceti griji in privinta lui Musk.
    El nu poate pierde decat banii altora.
    0 2
  • AndreiRN
    Ieri conducand pe autostrada am trecut pe langa un tir deschis care avea 6 Tesla Model 3 in el. Le livra clientilor.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru