BMW vrea să cumpere cobalt direct din Australia și Maroc pentru producția bateriilor mașinilor electrice: materia primă va fi folosită la următoarea generație de electrice

de Paul Cosma
Miercuri, 24.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat că vrea să cumpere cobalt direct de la minele din Australia și Maroc pentru producția bateriilor care echipează mașinile electrice. Nemții vor să se asigure că această materie primă nu este obținută ca urmare a exploatării prin muncă a copiilor.

BMW se arată preocupat de modalitatea în care sunt obținute materiile prime pe care le folosește în producție. Un oficial al constructorului german a spus că BMW va achiziționa cobalt – un element esențial în producția bateriilor pentru mașinile electrice – direct de la minele din Australia și Maroc.

Astfel, nemții vor să se asigure că această materie primă nu este obținută ca urmare a exploatării prin muncă a copiilor. Anunțul BMW vine după ce Bursa Metalelor din Londra (LME), cea mai mare din lume, a spus că va schimba regulile privind comercializarea acestor produse la nivel internațional.

LME a cerut tuturor companiilor să facă dovada că materiile prime pe care le cumpără pe bursă provin din “surse responsabile și sustenabile”, mișcare menită să combată exploatarea prin muncă a copiilor și să diminueze corupția și spălarea banilor.

Cobaltul cumpărat de BMW de la minele menționate va fi folosit în producția viitoarelor generații de mașini electrice ale companiei, începând cu anul 2020.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • inexorabil
    Oh, mă podidesc lacrimile…Ce emoţionant! S-a umplut lumea de “corecţi” şi “cuminţi”, de nici n-ai zice că profeţiile ortodoxe ar avea noimă…Gata, ne aşteaptă un fel de Nirvana.

    Astfel, simţindu-mă tainic pătruns de acest spirit revoluţionar, de “înnoire din temelii”, voi invoca aici o anumită personalitate…Deci: Mamă Gaia, primeşte-mă, surâzându-mi fermecător, în prea suavele tale braţe eco, căci eu voi sosi cu “electrica” din dotare, pe bază de cobalt, metal greu…ups, scuze!
    1 3
  • petrusian
    masinile vor avea o functie inedita :fac radiografii.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru