BMW va începe producția de volum a mașinilor electrice în 2020: "Trebuie să avem costuri competitive pentru a câștiga cursa"

de Daniel Popescu
Vineri, 23.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW va produce mașini electrice în volume mai mari doar din 2020, când costurile de dezvoltare vor scădea semnificativ.

BMW a debutat pe piața mașinilor electrice în 2013 prin lansarea modelului i3, iar în prezent tehnologia utilizată pentru dezvoltarea acestora a ajuns deja la a patra generație.

Totuși, tehnologia nu este încă profitabilă pentru producția într-un număr ridicat de unități, motiv pentru care BMW amână producția de volum a mașinilor electrice pentru a cincea generație a tehnologiei, care va apărea în 2020.

"Am vrut să așteptăm a cincea generație pentru a fi mult mai competitivi din punct de vedere al costurilor. Nu vrem să mărim producția cu a patra generație. Dacă vrei să câștigi cursa trebuie să ai cele mai competitive costuri în segment, altfel nu poți mări volumul", spune Harald Krueger, CEO-ul BMW, citat de publicația Automotive News.

În plus, acesta afirmă că următoarea generație a tehnologiei pentru mașini electrice va avea ca efect o reducere a costurilor "de două cifre", fără să ofere alte detalii.

Planurile BMW în acest segment prevăd lansarea unui Mini electric în 2019 înainte de prezentarea unei versiuni electrice a SUV-ului BMW X3 în 2020.

De asemenea, germanii au confirmat numele BMW i4 pentru un model electric bazat pe conceptul BMW i Vision Dynamics.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru