BMW testează prototipurile iX3, i4 și iNext la Cercul Arctic: lansările noilor modele electrice sunt programate în 2020 și 2021

de Daniel Popescu
Marti, 26.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW testează în această perioadă prototipurile electrice iX3, i4 și iNext la Cercul Arctic, ca parte a programului de dezvoltare care anticipează lansarea celor trei modele electrice în producție de serie în 2020 și 2021.

BMW a anunțat la începutul acestei săptămâni o serie de detalii cu privire la programul de teste desfășurat pentru viitoarele modele electrice ale mărcii.

Astfel, constructorul german testează în această perioadă prototipurile BMW iX3, i4 și iNext la centrul de testare pe care îl deține în localitatea suedeză Arjeplog, în apropiere de Cercul Arctic.

Locul a fost ales în contextul inginerii au oportunitatea de a verifica fiabilitatea motoarelor electrice și a bateriilor în condiții extreme de vreme și drum.

BMW iX3 va deveni în 2020 primul SUV electric al mărcii de la Munchen și reprezintă practic versiunea electrică a SUV-ului X3. Acesta va avea o baterie suficient de generoasă pentru a asigura o autonomie de 400 kilometri (WLTP) care va putea fi încărcată la stații de încărcare rapidă de până la 150 kW. Modelul va fi lansat la nivel global, însă producția va avea loc doar la uzina Shenyang din China.

Între timp, BMW i4 va fi un coupe de clasa medie cu patru uși care va oferi o autonomie de până la 600 kilometri (WLTP).

Germanii nu oferă încă detalii complete despre sistemul de propulsie, însă anunță că accelerația de la 0 la 100 km/h se va realiza în mai puțin de 4 secunde, în timp ce viteză maximă va depăși 200 km/h. Producția acestui model va începe în 2021 la uzina BMW din Munchen.

Nu în ultimul rând, BMW iNext va fi un SUV cu autonomie de peste 600 de kilometri (WLTP) care va integra și sisteme de condus autonom de Nivel 3. Modelul va fi produs începând din 2021 la uzina BMW din localitatea germană Dingolfing.

Mai multe detalii despre sisteme de propulsie și baterii care echipează cele 3 modele electrice vor fi făcute publie mai aproape de lansarea pe piață.

Via BMW

Comentarii (2)

  • n-am inteles totusi...odata cu inclazirea globala, topirea ghetarilor de la pol, a zapezilor permanente de pe Hymalaia i-a lovit pe toti moda asta sa-si testeze prototipurile in cele mai grele conditii de iarna?

    se (ne) pregatesc toti de o noua glaciatiune sau care e schema?

    parca e in filmele PENTRU prosti
    2 1
  • @vianu, normal daca revenim la electrice nu mai poluam deci nu vom mai avea incalzire globala!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru