BMW oferă detalii despre viitoarele modele electrice: "Designul va fi asemănător cu cel al modelelor cu motoare termice"

de Daniel Popescu
Miercuri, 17.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW anunță că designul viitoarelor sale modele electrice va fi unul asemănător cu cel al modelelor cu motoare termice, întrucât a dispărut necesitatea unor elemente estetice radicale așa cum sunt cele adoptate pentru i3 sau i8.

BMW a mizat pe o serie de linii de design radicale la dezvoltarea modelelor i3 și i8, cu scopul de a stârni interesul potențialilor clienți pentru mașini electrice și plug-in hybrid.

Pe măsură ce popularitatea unor astfel de modele a crescut, constructorul german își schimbă însă strategia și afirmă că designul nu trebuie să fie un element care să diferențieze două modele în funcție de tipul de propulsie pe care îl oferă.

În acest context, Adrian van Hooydonk, directorul de design al BMW, afirmă că următoarele modele electrice ale mărcii vor avea elemente de design asemănătoare cu cele întâlnite în gama de modele convenționale.

"Mobilitatea electrică se va extinde în toată gama de modele într-un interval scurt de timp, până în punctul în care propulsia electrică sau plug-in hybrid va fi doar o opțiune pe care o poți selecta când comenzi mașina. Clienții BMW vor o mașină dinamică, indiferent dacă are o baterie electrică sau nu, așa că avem tot mai puține motive ca aceste modele să arate diferit", a precizat el pentru publicația Autocar.

De altfel, următorul model electric pregătit de BMW este iX3, care a fost prezentat recent în versiune de concept (foto) înainte de lansarea în versiune de serie în 2020.

Așa cum sugerează și numele, noul BMW iX3 va fi inspirat din SUV-ul X3.

De asemenea, o altă lansare este cea a lui BMW i4, un sedan care va fi dezvăluit în 2021 și care va avea la bază conceptul i Vision Dynamics. Nu în ultimul rând, BMW Vision iNext va fi lansat tot în 2021 și va fi un SUV electric de dimensiuni apropiate de cele ale lui X5, iar oficialii mărcii anunță o serie de îmbunătățiri majore în privința confortului pentru interior.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru