BMW iNext: conceptul electric și autonom va primi o nouă versiune în 2018 și va avea dimensiunile și forma lui X5

de Daniel Popescu
Miercuri, 17.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW va prezenta în cursul acestui an o nouă versiune a conceptului electric și autonom iNext, care va prelua o parte dintre elementele de design ale SUV-ului X5, dar și forma acestuia.

În primăvara anului 2016, cu ocazia aniversării unui secol de existență, BMW a publicat o serie de imagini cu un concept numit iNext (foto), care prefațează lansarea unui model de serie electric și autonom în 2021.

De atunci, informațiile suplimentare despre acest concept au fost limitate, însă oficialii constructorului german au dezvăluit în această săptămână că intenționează să prezinte o nouă versiune a conceptului cu în cursul acestui an. În plus, conceptul va avea o formă și dimensiuni apropiate de cele ale unui BMW X5. De asemenea, BMW iNext va avea 5 locuri, iar designul interior va fi "complet diferit" de cel cu care suntem obișnuiți în prezent.

"Vă promit că în acest an veți vedea și veți atinge ceva inovator. iNext va avea mai mult forma și dimensiunile unui X5", a explicat Alexander Kotouc, unul dintre directorii executivi ai diviziei BMW i, în cadrul unui interviu acordat publicației britanice Auto Express.

Practic, aceste informații sugerează că, în versiune de serie, BMW iNext va fi un SUV electric și autonom, lucru deloc surprinzător în condițiile în care SUV-urile reprezintă în prezent segmentul cel mai profitabil în industria auto, în special pentru propulsia electrică.

În prezent, planurile BMW prevăd lansarea a încă 12 modele electrice până în 2025.

Primul pe listă este un Mini în 2019 care va fi urmat de un iX3 în 2020 înainte de lansarea versiunii de serie a lui iNext.

Via Motor Authority, Auto Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru