BMW anticipează vânzări record în 2018: livrările de mașini electrice și hibrizi au crescut cu 66% anul trecut

de Petre Barac
Vineri, 09.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul BMW estimează vânzări record pentru 2018 ca urmare a cererii în creștere pentru SUV-uri. În 2017, livrările sale de mașini electrice și hibrizi au crescut cu 66%, la peste 100.000 de unități.

Anul trecut, BMW a înregistrat un profit operațional cu 5.3% mai mare decât în 2016, iar cererea în creștere pe segmentul SUV-urilor a contribuit la obținerea unor venituri de 9.88 miliarde de euro.

BMW a vândut anul trecut 2.09 milioane de mașini, în comparație cu cele 2.29 milioane raportate de rivalii de la Mercedes.

Un rezultat notabil pentru BMW a fost creșterea de 66% pe segmentul mașinilor electrice și hibride, unde au fost livrate 103.080 de unități. Pentru 2018, BMW vrea să vândă cel puțin 140.000 de hibrizi și mașini electrice.

La nivel de grup (inclusiv brandurile Mini și Rolls-Royce), BMW a vândut 2.46 milioane de mașini în 2017, cu 4.1% mai multe decât în anul anterior.

Via Autonews

Comentarii (4)

  • deci se poate
    pe cand astia de la BMW sunt optimisti, vecinii de la vag isi taie venele in grup si se plang in public
    2 5
  • Ce tampenie. Nimeni nu vrea prostiile astea electrice. Singurul motiv pentru care se vand este ca guvernul forteaza aceasta schimbare prin masuri de taxare punitiva si subventionarea pretului electricelor. Daca guvernul nu forta vanzarea electricelor, nu vindea nimeni nici o electrica, si oricum nu sunt nici 1% din vanzarile grupului BMW, deci aceste anunturi nu sunt decat 3 stropi de pisat intr-un uragan.
    6 10
  • e-manuela
    Buna! Nenea, eu stiu din batrani, ca acelor ce se lauda sa le dai, iar celor ce se plang, sa le iei.Judecati si voi cu mintea voastra!...
    2 4
  • hurricane
    ghici ce esti tu...@sam93
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru