BMW amenință cu mutarea producției Mini din Marea Britanie dacă nu se ajunge la un acord pentru Brexit: “Trebuie să fim pregătiți, Austria este o variantă”

de Paul Cosma
Joi, 07.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW avertizează că va muta producția Mini din Marea Britanie, în cazul în care Brexitul nu produce un acord comercial cu Uniunea Europeană. Nemții sunt pregătiți să mute și producția de motoare de la Hams Hall, o variantă viabilă fiind Austria.

BMW se alătură unui lung șir de constructori care au tras semnale de alarmă cu privire la Brexit și consecințele celui mai negru scenariu.

Lipsa unui acord între Marea Britanie și Uniunea Europeană după Brexit îi determină pe producătorii europeni să-și revizuiască strategia.

BMW amenință cu mutarea producției MINI din Marea Britanie, dacă nu se ajunge la un astfel de acord. Grupul german spune că este pregătit să mute și producția de motoare de la Hams Hall. În acest caz, varianta alternativă este uzina Magna Steyr din Austria.

“Austria ne oferă flexibilitatea pe partea de motoare. Ne pregătim pentru o eventuală mutare către Steyr,” a declarat Peter Schwarzenbauer, membru în board-ul BMW și responsabil cu brandurile Mini și Rolls-Royce. Anul trecut, BMW a produs 375.000 de motoare la uzina din Hams Hall.

Întrebat dacă BMW ar putea muta producția Mini de la Oxford în cazul unui “hard Brexit”, Schwarzenbauer a spus: “Trebuie măcar să luăm în considerare acest lucru”.

Via Just Auto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru