BMW a dezvoltat o tehnologie care anticipează eliberarea sau ocuparea locurilor de parcare

de Bogdan Mirică
Joi, 04.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a dezvoltat o tehnologie denumită Dynamic Parking Prediction, care este capabilă să anticipeze eliberarea sau ocuparea unor locuri de parcare.

După ce a introdus primul sistem autonom de rulare în trafic aglomerat din segmentul compact (Traffic Jam Assistant) odată cu debutul noii generații X1, BMW face noi eforturi pentru clienții săi din zonele metropolitane aglomerate.

Germanii au anunțat că vor dezvălui un sistem revoluționar de anticipare a locurilor de parcare goale. El se numește Dynamic Parking Prediction și va fi expus la Detroit. Cobaiul ales de germani a fost un BMW i3, care a dovedit că tehnologia poate scurta considerabil timpul de căutare al unui loc de parcare.

Folosind datele automobilelor aflate în mișcare, dar și un algoritm destul de complex, prototipul BMW i3 reușește să anticipeze eliberarea sau ocuparea unui loc de parcare. De aemenea, el poate calcula numărul locurilor de parcare de pe o stradă setată ca destinație. Toate aceste informații sunt afișate pe harta sistemului de navigație 3D, iar șoferul își poate alege locul cel mai apropiat.

Urmareste Automarket
Martin Hauschild, șeful departamentului de tehnologie și management al traficului în cadrul BMW, susține că ”este o cerere clară pentru clienții care trăiesc în orașe aglomerate.
Iar acest sistem îi poate ajuta considerabil în găsirea unui loc de parcare pe stradă. Noua tehnologie este doar un prim pas pe care BMW îl face în stabilirea unor noi standarde privind mobilitatea urbană eficientă”.

Comentarii (4)

  • Nu inteleg, la ce le trebuie posesorilor de Bmw o asemenea tehnologie cand ei oricum cu parcarea goala opresc pe avarii pe strada?
    15 2
  • Pentru ca nu toti soferii de BMW la nivel mondial sunt lobotomizati ca majoritatea celor din RO.
    9 1
  • Pt ca sistemul acesta sa ''identifice'' locurile de parcare, trebuie ca toate acestea sa fie identificate prin indicatoare. Iar cum la RO se fura, iar in multe parti nu exista, nu va functiona. In plus oricum, asa cum a zis cv mai sus , la noi cei cu BMW oricum parcheaza in statia de autobuz, blocheaza iesirile, sau parcheaza pe gazon :)))))

    In al doilea rand, Lexus are de 1 an un astfel de sistem , care identifica.
    2 0
  • dar sa evite taranii pusi pe avarii poate?!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru