Birourile Porsche și Audi au fost controlate în Germania: suspiciuni de implicare în scandalul Dieselgate

Publicat joi, 19.04.2018 11:25 de Petre Barac

Autoritățile din Germania au efectuat mai multe verificări la birourile Porsche și Audi, în urma suspiciunilor că foști și actuali șefi de la Porsche ar fi fost implicați în scandalul manipulării emisiilor diesel.

La mai bine de doi ani de la izbucnirea scandalului Dieselgate, când Volkswagen a recunoscut că a manipulat testele emisiilor diesel în Statele Unite, grupul german și brandurile sale continuă să fie investigate de autorități.

Procurorii germani au efectuat mai multe controale la birourile Porsche, în urma suspiciunilor că foști și actuali șefi ai companiei au fost implicați în scandalul Dieselgate.

“Există 3 suspecți, dintre care un membru în board și un altul în top management la Porsche AG. Al treilea suspect nu mai lucrează în cadrul Porsche AG, se arată într-o declarație oficială a biroului procurorului din Stuttgart.

Un purtător de cuvânt de la Porsche a confirmat investigațiile, fără să ofere mai multe detalii. De asemenea, cei de la Audi au fost și ei controlați de procurori la fabricile din Ingolstadt și Neckarsulm.

Via Reuters