Bentley lansează Bentayga Speed facelift: SUV-ul britanic păstrează motorul W12 de 6.0 litri cu 635 de cai putere

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 12.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a prezentat Bentayga Speed facelift. SUV-ul de performanță este echipat cu motorul W12 de 6.0 litri care dezvoltă 635 CP și 900 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3.9 secunde, iar viteza de top se oprește în dreptul valorii de 306 km/h.

La începutul lunii iulie, Bentley a publicat primele fotografii și informații referitoare la Bentayga facelift. SUV-ul producătorului britanic propune o serie de noutăți la exterior, dar și îmbunătățiri pentru interior.

În momentul lansării, Bentley a anunțat doar motorizarea V8 de 550 CP. Acum, oficialii companiei britanice introduc versiunea Bentayga Speed facelift.

Așa cum era de așteptat, SUV-ul de performanță gândit de Bentley preia modificările exterioare și le condimentează cu o serie de accesorii ceva mai agresive. În partea frontală, Bentyga Speed facelift va fi echipat cu un splitter nou, cu un spoiler ușor restilizat și cu faruri pe un fundal închis la culoare. Pragurile laterale sunt vopsite în culoarea caroseriei, aripa spate este ceva mai generoasă, iar jantele au un design nou și măsoară 22 de inch. Sistemul de evacuare propune terminații ovale, iar stopurile sunt și ele disponibile pe un fundal închis.

Cei care își doresc ca accesoriile de caroserie să fie vopsite tot în negru, pot opta pentru pachetul Black.

La interior, britanicii propun un instrumentar de bord complet digital, un ecran central cu diagonala de 10.9 inch și scaunele disponibile până acum doar cu pachetul Mulliner Driving Specification.

Totodată, plafonul și stâlpii vor fi îmbrăcați în Alcantara, iar logo-ul Speed a fost atent gravat atât pe planșa de bord, cât și pe pragurile laterale.

La fel ca în cazul vechii versiuni, Bentayga Speed facelift mizează pe motorul W12 de 6.0 litri. Unitatea produce 635 de cai putere și 900 Nm între 1.500 și 5.000 rpm, și este cuplată la o cutie automată cu opt rapoarte. Sistemul Dynamic Mode a fost și el recalibrat și propune patru moduri de rulare: Comfort, Sport, Bentley și Custom.

Bentayga Speed facelift poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3.9 secunde, iar viteza de top este de 306 km/h. Valorile sunt identice cu cele ale vechiului Bentayga Speed.

Motorul W12 dispune și de un sistem pentru dezactivarea cilindrilor în sarcini reduse, astfel încât consumul de carburant și emisiile de CO2 să scadă.

Conform reprezentanților Bentley, în perioada imediat următoare vom face cunoștință și cu Bentayga Hybrid facelift.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru