Bentley Bentayga Sport: SUV-ul coupe ar putea debuta în 2019 cu o motorizare de peste 600 CP

de Cornel Șocariciu
Vineri, 22.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley nu exclude lansarea unui SUV coupe. Viitorul model ar urma să poarte numele de Bentayga Sport și, conform zvonurilor, debutul său este programat pentru anul viitor.

Ne place sau nu, industria auto a descoperit o nouă direcție care poate aduce profit generos în conturile producătorilor. SUV-urile coupe încep să apară sub diverse logo-uri, iar clienții sunt atrași, din ce în ce mai mult, de formele sportive ale acestor modele.

Conform unor zvonuri, Bentley pregătește un SUV coupe bazat pe actualul Bentayga. Voci apropiate companiei spun că viitorul model va debuta în 2019 sub denumirea de Bentayga Sport.

Informațiile au apărut la doar câteva zile de la declarațiile lui Stefan Sielaff, designerul șef Bentley. Acesta spunea că producătorul britanic pregătește un SUV de performanță cu design nou. Astfel, viitorul Bentayga Sport ar urma să vină și cu modificări importante în materie de resurse și performanțe.

În prezent, Bentley Bentayga este disponibil cu patru motorizări. Clienții pot opta pentru un motor diesel de 4.0 litri de 435 de cai putere sau pentru două propulsoare pe benzină (V8 de 4.0 litri și 550 CP și W12 de 6.0 litri și 600 CP).

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, britanicii au introdus și o versiune plug-in hybrid cu 450 de cai putere și autonomie în modul electric de 50 de kilometri.

Via | Motor1

Comentarii (4)

  • wolteanoo
    Vor face si ei o varianta proprie de X6 asa cum a facut MB copy-paste si a rezultat GLS...
    3 5
  • Hai ma Bentley, asa lipsa de imaginatie? Langa un nume atat de special precum Bentayga voi alaturati un banal Sport? Si Suzuki are Swift Sport ... Uitati-va putin la Rolls.

    @wolteanoo vrei sa spui GLE Coupe. Si daca se vinde, crezi ca ii pasa cuiva de unde a venit inspiratia pentru masina? E plin de GLE Coupe pe strazi, si nu cred ca proprietarii sunt frustrati deloc atunci cand vad un X6.
    5 2
  • wolteanoo
    @Tibi Corect, GLE.
    E drept ca nu ii pasa nimanui, insa e jenant sa copiezi astfel cand te numesti Mercedes. In cazul chinezilor inteleg, dar la case mai mari parca nu merge cu plagiatul la un asemenea mod grosolan.
    2 5
  • Bentayga
    ...o masina de un prost gust monumental destinata arabilor si cocalarilor
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru