Bentley Bentayga Speed este cel mai rapid SUV de serie din lume: motor W12 de 635 CP și viteza maximă de 306 km/h

de Cornel Șocariciu
Vineri, 15.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a prezentat noul Bentayga Speed. SUV-ul constructorului britanic mizează pe un motor W12 de 6.0 litri care oferă 635 CP și 900 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3.9 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 306 km/h.

Bentley a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul Bentayga Speed. Modelul constructorului britanic este descris de oficialii companiei drept cel mai rapid SUV de serie din lume.

Sub capota lui Bentley Bentayga Speed se află motorul W12 de 6.0 litri capabil acum să ofere 635 de cai putere, cu 27 CP în plus față de versiunea prezentată în toamna anului 2015. Cuplul oferit de unitatea pe benzină este de 900 Nm. Conform reprezentanților Bentley, transmisia automată cu opt rapoarte și sistemul Dynamic Mode au fost recalibrate pentru a oferi performanțe îmbunătățite.

În aceste condiții, Bentayga Speed accelerează de la 0 la 100 km/h în 3.9 secunde, cu 0.2 secunde mai rapid comparativ cu varianta lansată în 2015. Totodată, viteza maximă anunțată de Bentley în cazul lui Bentyga Speed este de 306 km/h, cu doar 1 km/h mai mult comparativ cu Lamborghini Urus.

Pentru un plus de sportivitate, oficialii constructorului britanic spun că modul de rulare Sport a fost și el recalibrat.

Bentley oferă pe noul Bentayga Speed un sistem de evacuare nou, frâne din carbon ceramic și jante cu diametrul de 22 de inch.

Comentarii (5)

  • Corocsenie Adrian
    Nu am inteles de ce e nevoie de atata putere pe un SUV. De ce trebuie sa zbori cu el pe sosea ? De ce si-ar dori cineva sa faca ,,sport'' cu un tanc de masina ? Inutil ! Mai repede inteleg putere mare pe un offroader gen G class sau altele. Dar pe o masina inalta de sosea si grea, mai mult de 3 litri benzina si 300 cp nu ai nevoie !
    12 6
  • Asta e masina de camilari,scumpa,opulenta si total inutila. Mereu am impresia ca se stramba la mine cand o vad,atat de frumoasa mi se pare.
    10 6
  • La 2.400 kg și 300 de cai un Bentley Bentayga ar fi depășit de un Touareg 3.0 tdi, care costă de trei ori mai puțin, nu spun că este nevoie de atâta putere, dar 300 cai sunt puțini.
    Clasa G de ce ar avea nevoie de 600 de cai ?
    6 6
  • Costel
    de ce ii nevoie de motor de 6 litri pe benzina pentru cuplu de 900nm cand ii poti scoate aceeasi 900nm dintr-un motor de 4 litri ,diesel evident si doar v8
    eliminarea motorului diesel de la bentayga o fost o decizie total neinspirata fiindca repercursiunile is importante la vanzari pe termen mediu si lung
    0 3
  • Corocsenie Adrian
    @Costel
    Ce mantalitate ai :))) Bentley diesel = Regina Elisabeta a II-a locuind la stana si mancand telemea de oaie ! Iar vanzarile la Bnetley nu vor fi influentate de cilindree prea mare si consum mare de benzina niciodata. Cine cumpara Bentley nou nu e interesat de consumul masinii si cat plateste pe an impozit. Aia e ultima lui grija ...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru