Battista este numele ales de Pininfarina pentru hypercar-ul electric de peste 1.900 CP: modelul va fi expus în cadrul Salonului Auto de la Geneva

de Cornel Șocariciu
Marti, 11.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pininfarina Battista este numele viitorului hypercar electric pregătit de Automobili Pinifarina. Versiunea de serie va avea peste 1.900 CP și va accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2 secunde. Modelul va fi expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva din martie 2019.

Au trecut câteva luni bune de când Automobili Pininfarina a demarat campania de promovare a hypercar-ului electric PF0. Conceptul care anunța versiunea de serie a fost expus în fața potențialilor clienți cu ocazia Monterey Car Week din California.

Acum, Automobili Pininfarina vine cu o serie de informații noi referitoare la viitorul model. Oficialii au decis ca hypercar-ul electric să fie denumit Battista (numele fondatorului companiei Carrozzeria Pininfarina), urmând ca prezentarea versiunii de serie să aibă loc în luna martie în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Viitorul Pininfarina Battista va fi produs în doar 150 de unități sub atenta îndrumare a lui Paolo Pinifarina, nepotul fondatorului companiei.

De asemenea, reprezentanții Automobili Pininfarina spun că viitorul hypercar electric va fi cel mai rapid model desenat și produs în Italia.

Sistemul electric de propulsie și bateriile utilizate vor fi dezvoltate împreună cu specialiștii de la Rimac, croații care în cadrul Salonului Auto de la Geneva au prezentat C_Two, un hypercar cu patru motoare electrice capabile să ofere 1.914 CP și 2.300 Nm.

Conform primelor informații oferite de oficialii companiei, Pininfarina Battista va oferi circa 1.930 de cai putere și 2.300 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h va avea loc în mai puțin de 2 secunde, iar viteza maximă va trece de 400 km/h.

Noul Pininfarina Battista va fi disponibil începând cu a doua parte a anului 2020, iar prețul ar urma să fie cuprins între 1.75 de milioane de euro și 2.2 milioane de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru