Avancronica Marelui Premiu de Formula 1 al Belgiei: ploaia ar putea influența lupta pentru titlu dintre Hamilton și Vettel

de Daniel Popescu
Joi, 23.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton și Sebastian Vettel reiau lupta pentru titlul mondial după pauza de vară, însă Marele Premiu al Belgiei stă sub spectrul vremii răcoroase și ploioase.

Formula 1 revine la viață la sfârșitul acestei săptămâni cu Marele Premiu al Belgiei, cu Lewis Hamilton în postura de lider cu un avans de 24 de puncte în fața lui Sebastian Vettel.

În mod tradițional, Mercedes obține performanțe bune la Spa-Francorchamps și deține un monopost competitiv pe circuitele din a doua jumătate a sezonului.

Prin urmare, Hamilton este optimist înaintea cursei din Belgia care îi poate consolida poziția în clasamentul general. "A doua jumătate a sezonului este întotdeauna interesantă și intensă, în special când mergem la cursele din Asia. În mod obișnuit, a doua jumătate a sezonului este mai bună pentru noi", a precizat britanicul.

Mercedes are de partea sa avantajul configurației circuitului. Viteza este unul dintre cele mai cunoscute atribute pentru Spa-Francorchamps, prin liniile drepte lungi şi virajele largi. Aceste caracteristici vin în sprijinul echipelor care beneficiază de motoare puternice şi reprezintă un handicap major pentru monoposturile care obţin performanţe majore în virajele lente, aşa cum este cazul celor de la Red Bull Racing.

Potrivit oficialilor Renault, piloţii stau cu acceleraţia la podea în 70% din distanţa de 7 km a circuitului, ceea ce va pune o presiune majoră asupra motoarelor.

Conform aşteptărilor, piloţii vor avea la dispoziţie două zone în care vor putea activa sistemul DRS. Prima zonă a fost amplasată între virajele patru şi cinci, cu punctul de detecţie înainte de intrarea în virajul doi, în timp ce a doua zonă este între virajele 19 şi 20, cu detecţia înainte de virajul 18.

Sistemul DRS ar putea juca un rol important în depăşiri, mai ales că circuitul este unul îngust care nu favorizează astfel de manevre.

Piloții vor avea la dispoziție pe parcursul weekendului pneuri supersoft, soft și medium.

Vremea este unul dintre cei mai imprevizibili factori în Marele Premiu al Belgiei, iar ediția din acest an nu face excepție. Vineri va fi cea mai frumoasă zi, cu cer parțial senin și 18 grade, însă sâmbătă și duminică vor fi averse temporare de ploaie care ar putea afecta calificările și cursa. De asemenea, temperatura maximă va fi de numai 15 grade în ziua calificărilor, înainte de a crește spre 18 grade duminică.

Force India este în pericol să nu concureze în Belgia din cauza unor probleme de natura legală determinate de modul în care un grup de investitori condus de canadianul Lawrance Stroll a cumpărat echipa de la Vijay Mallya.

Cursa din Belgia vine la capătul unei vacanțe cu numeroase anunțuri pentru sezonul 2019: Fernando Alonso a anunțat că nu va concura anul viitor, în timp ce Daniel Ricciardo a produs surpriza verii după ce a semnat un contract cu Renault.

În locul său, Red Bull l-a transferat pe Pierre Gasly de la echipa a doua, Toro Rosso.

Marele Premiu al Belgiei la TV:

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 24 august 12:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 2 vineri, 24 august 16:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 3 sambata, 25 august
13:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Calificari sambata, 25 august 16:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Cursa duminica, 26 august
16:10 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV

Comentarii (1)

  • Intre timp, situatia Force India s-a rezolvat intr-un fel. Echipa veche se retrage din F1 intrucat nu mai are capacitatea de a finaliza "campania" competitiva a anului acesta. In locul ei s-a aprobat intrarea unei noi entitati, echipe, Racing Point Force India F1, care porneste cu 0 puncte.
    Vechea echipa nu mai putea concura, problema de transfer a numelui nu s-a putut realiza din cauza creditorilor, iar cea de sus a fost cea mai buna solutie, altfel Ocon si Perez nu se puteau alinia la start. Partea proasta este ca echipa pierde punctele din campionat, respectiv locul 6, si astfel drepturile TV de la sfarsitul anului. Sa vedem cat poate recupera.
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru