Avancronica Marelui Premiu al Germaniei: Hamilton încearcă să revină în lupta pentru titlu pe terenul lui Vettel

Publicat joi, 19.07.2018 16:42 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton speră să reducă diferența de 8 puncte care îl separă de Sebastian Vettel în clasamentul general chiar pe propriul teren al germanului, în cursa de la Hockenheim.

După tripla prilejuită de cursele din Franța, Austria și Marea Britanie, Formula 1 revine în acțiune cu Marele Premiu al Germaniei, pe circuitul de la Hockenheim.

Aceasta ar putea fi ultima ediție a Marelui Premiu al Germaniei, în contextul în care nici Hockenheim, nici Nurburgring nu au contracte pentru sezoanele următoare.

Ferrari este echipa care a reușit să obțină rezultate mai bune în ultimele curse și a devenit lider în clasamentul constructorilor, în timp ce Sebastian Vettel conduce clasamentul general al piloților cu un avans de 8 puncte în fața lui Lewis Hamilton.

Cei doi piloți speră să obțină victoria la sfârșitul acestei săptămâni pe un circuit unde șansele de depășire sunt destul de ridicate și vor fi influențate și de cele trei zone de depășire DRS. În plus, Hamilton are un ascendent moral după ce și-a prelungit joi contractul cu Mercedes pentru încă două sezoane. Piloții vor avea la dispoziție pneuri de compoziție supersoft, soft și medium.

De asemenea, vremea este în general imprevizibila pe circuitul german, iar meteorologii anticipează ploi răzlețe la finalul calificărilor de sâmbătă. În schimb, pentru duminică, se anunță un vânt puternic și 28 de grade, cu șanse reduse de precipitații.

Marele Premiu al Germaniei la TV:

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 20 iulie 12:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 2 vineri, 20 iulie 16:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 3 sambata, 21 iulie
13:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Calificari sambata, 22 iulie 16:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Cursa duminica, 20 iulie
16:10 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
 • serban.cts, joi, 19.07.2018 17:22

  Cei de la autosport sustin ca pentru etapa asta pneurile sunt medium, soft si ultrasoft... o sa-i cred pe ei de data asta

 • !!!, joi, 19.07.2018 22:02

  Si care dracu-i avantajul moral al lui Hamilton ? Ca a semnat un nou contract ? Pai de un an se mocaie sa-l semneze ! Te pomenesti ca era ingrijorat ca n-o sa mai semneze nemtii cu el si acum rasufla usurat ca n-a patit rusinea asta ! Mai era unul, Alexandrescu, celebrul Niki, care spunea ca Hamilton este avantajat de culoare !?! De parca asta il facea mai aerodinamic ! Ziaristii nostri ...

 • Radu, vineri, 20.07.2018 12:09

  Ar trebui sa faca rocada cu Alonso, macar pentru cateva curse - spectacolul ar fi asigurat. Cat despre FP1, a inceput in direct pe digi sport 3.

 • Bradu, vineri, 20.07.2018 12:16

  Ar fi spectaculos un Alonso care isi ia bataie de la Bottas. Alonso asta deja e mit, inainte sa se retraga.

 • laicabos, vineri, 20.07.2018 12:19

  Nu riscau nemtii sa il piarda pe Hamilton, mai ales acum cand locul1 nu e asigurat. UItati-va la Bottas, cateodata face bine, de multe ori e pe nicaieri. Nemtii l-au pus pe tusa pe Rosberg ca sa nu il piarda pe Hamilton. Rosberg e pilotul care i-a pus cel mai mult probleme lui Hamilton, echipele care au ceva bani de cheltuit si vor un pilot de top ar trebui sa il contacteze pe Rosberg.

 • @laicabos, vineri, 20.07.2018 14:30

  Rosberg a fost facut campion de Mercedes, trebuia campion german cu echipa germana...restul...doar harneli ;)

 • liviu, vineri, 20.07.2018 16:21

  Nu cred ca sa referit Alexandrescu,daca asa il cheama,la faptul ca culoarea neagra il face mai aerodinamic sau pilot mai bun. Cred ca vazand ca asa numiti migranti si in general negri sunt din ce in ce mai favorizati,la bagat si pe Hamilton in categoria aceasta.

 • lol, vineri, 20.07.2018 19:01

  @liviu: Domnu analfabet... se scrie "s-a", "numitii" si "l-a"...