Avancronica Marelui Premiu al Braziliei: luptă fără miză la Interlagos, dar cu multe jocuri politice de culise

de Daniel Popescu
Joi, 09.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marele Premiu al Braziliei nu are o miză reală după ce Mercedes și Lewis Hamilton și-au adjudecat deja titlurile mondiale, însă etapa va fi dominată de numeroasele discuții legate de regulamentul tehnic.

Lewis Hamilton a devenit matematic campion mondial în acest sezon la finalul Marelui Premiu al Mexicului cu două runde înainte de final și cu numai o etapă după ce Mercedes își adjudecase deja trofeul constructorilor.

În acest context, Marele Premiu al Braziliei de la sfârșitul acestui sezon nu are o miză reală pentru Mercedes și Ferrari, însă reprezintă o bună oportunitate pentru trecerea în palmares a unor rezultate pozitive.

Departe de a fi un circuit presărat cu numeroase oportunităţi de depăşire, Interlagos reprezintă totuşi locul unde acestea nu sunt tocmai imposibile. Unul dintre punctele de referinţă este primul viraj, acolo unde denivelarea este foarte mare, iar startul tinde să producă deseori incidente. Circuitul a fost reasfaltat în întregime înaintea ediţiei din acest an.

Piloţii vor avea la dispoziţie două zone în care vor putea folosi sistemul DRS în cazul în care se află la mai puţin de o secundă în spatele unui rival. Prima zonă de activare este situată pe linia dreaptă dintre virajele trei şi patru, cu punctul de detecţie amplasat în virajul doi.

A doua zonă DRS este cea care începe înainte de intrarea în ultimul viraj şi continuă pe tot parcursul liniei de start sosire, în acest caz punctul de detecţie fiind situat la scurt timp după ieşirea din virajul 13.

Pe parcursul weekendului, piloții vor avea la dispoziție pneuri de compoziție supersoft, soft și medium, însă vremea ar putea juca un rol important. Prognoza meteo indică ploi sporadice atât vineri și sâmbătă, cât și în după-amiaza cursei, când se vor înregistra maxim 27 de grade.

În paddock, subiectul central va fi însă noul regulament tehnic pentru sezonul 2021. FIA a anunțat că actualul motor turbo V6 de 1.6 litri va fi păstrat, însă turația maximă va fi cu 3.000 de rotații pe minut mai mare pentru a îmbunătăți sunetul acestuia. De asemenea, sistemul de recuperare a enegiei (MGU-K, cunoscut anterior drept KERS) va fi mai puternic și va fi acționat manual de către pilot, în timp ce sistemul MGU-H va fi abandonat.

Noul regulament a generat critici din partea Mercedes, Renault și, mai ales, Ferrari, care a amenințat chiar cu retragerea din competiție în cazul implementării acestor propuneri. 

Marele Premiu al Braziliei la TV

Marele Premiu al Braziliei va avea loc după următorul program, conform fusului orar al României:

Eveniment Ziua Ora Transmisii TV
Antrenamente 1 vineri, 10 noiembrie 14:00 Digi Sport, Telekom Sport
Antrenamente 2 vineri, 10 noiembrie 18:00 Digi Sport, Telekom Sport
Antrenamente 3 sambata, 11 noiembrie 15:00 Digi Sport, Telekom Sport
Calificari sambata, 11 noiembrie 18:00 Digi Sport, Telekom Sport
Cursa duminica, 12 noiembrie 18:00 Digi Sport, Telekom Sport

Comentarii (7)

  • Pentru ca se stie cine e campion, asta nu inseamna ca e fara miza. Vettel are de muncit pentru locul 2, Bottas ii sufla in ceafa. Oricum, Vettel merita locul 2 mai mult decat Bottas. Succes Vettel !!!
    24 10
  • Sper ca vitelul rosu sa nu-i mai impunga pe Hamilton si Verstappen si sa-i lase sa se lupte frumos pentru victorie.Vitelusul daca are nervi sa-i verse pe Massa ca stim ca brazilianul abia asteapta sa faca al doilea show lacrimogen.
    Fanii fierari au ajuns sa se roage la locul 2.In sfarsit au inteles ca vitelusul este slabut si nu poate mai mult.
    9 19
  • Alonso despre Hamilton:
    http://www.skysports.com/f1/news/12433/11119749/fernando-alonso-lewis-hamilton-is-one-of-formula-1s-greatest-drivers
    8 8
  • Ooops. Cica avu talent, gata, pica varianta cu tata Ron D. dpdvd al lui Alonso. Mai are sa pice si pentru fanii lui, Alonso le-a aratat calea ...
    5 8
  • Ce sa zică si el acum....
    4 2
  • Avu talent, sigur ca da, Alonso face fandari politicoase...Ham ar face la fel. ..fetita fetel nu prea are ce arata, dificil cand nu-l mai ai pe Guru langa tine, nu esti nici la Mercedes ca deh...acolo-i fuse si ramase Hamy
    7 6
  • Sper sa reuseasca din nou Alonso o dubla depasire, cum a reusit in 2012.
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru