Avancronica Marelui Premiu al Austriei: Ferrari va introduce primele update-uri aerodinamice

de Daniel Popescu, Foto: Ferrari, Mercedes-Benz
Joi, 09.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a decis să introducă îmbunătățiri aerodinamice pentru monopost în a doua cursă de Formula 1 din Austria, în timp ce Mercedes caută soluții pentru problemele de fiabilitate de la cutia de viteze.

Pentru prima oară în istorie, Formula 1 va găzdui la sfârșitul acestei săptămâni o cursă pe același circuit că în etapa precedentă.

Acest element de noutate are în teorie dezavantajul că rezultatele sunt mai puțin previzibile, însă pe de altă parte echipele își vor adapta setările și strategiile pe baza datelor esențiale obținute în cursa de debut a sezonului.

De altfel, Scuderia Ferrari a anunțat oficial că a decis să introducă primul update aerodinamic al anului chiar în cursa de la sfârșitul acestei săptămâni, cu o etapă mai devreme decât planurile inițiale.

"Dezvoltarea update-urilor are loc la foc continuu de ceva timp cu speranța că vom introduce în acest weekend un nou pachet aerodinamic care inițial era programat pentru Hungaroring. Sau cel puțin unele componente. Nu ne așteptam ca aceste componente să înlăture complet diferența de fruntea grilei, dar ne-ar putea permite să progresăm", a explicat Mattia Binotto, șeful Scuderiei.

Între timp, Mercedes a experimentat o problemă tehnică la cutia de viteze încă din primele tururi ale cursei, iar oficialii echipei au avertizat că nu au găsit încă o rezolvare.

"Bottas a avut vineri o problemă care a revenit sâmbătă și apoi duminică.

Dacă producem monopostul și îl rulăm, această problemă va apărea la un moment dat, singura întrebare este cât de curând", a explicat Andrew Shovlin, directorul de inginerie al echipei germane.

O aparentă necunoscută este legată și de performanțele la care se pot aștepta cei de la Red Bull, după ce Max Verstappen a luptat pentru primele poziții înainte de a abandona din motive tehnice.

Circuitul Red Bull Ring

Circuitul Red Bull Ring este unul dintre cele mai scurte din calendarul competițional, însă oferă o varietate de elemente.

Prima jumătate a traseului favorizează monoposturile cu motoare puternice datorită a trei linii drepte, pentru ca a doua jumătate să fie un așa-numit "tobogan", cu o coborâre lentă printr-o serie de viraje rapide. Șansele reale de depășire sunt destul de limitate, ceea ce explică și existența a nu mai puțin de trei zone DRS.

În mod tradițional, circuitul favorizează Mercedes, iar echipa germană a triumfat în cursa de săptămâna trecută. De asemenea, Red Bull este văzută drept o potențială favorită la victorie alături de campioana mondială, în timp ce Ferrari nu intra în calculele pentru un succes.

Totuși, cursa inaugurală de pe același circuit a demonstrat că Ferrari are potențialul de a profita de problemele rivalilor, mai ales dacă aceștia vor întâmpina defecțiuni tehnice care vor conduce la abandonuri. 

Marele Premiu al Austriei la TV și pe internet

Marele Premiu al Austriei este transmis în România pe posturile de televiziune Digi Sport, Telekom Sport și LookSport.

Alternativ, fanii pot urmări cursele și pe internet pe platforma oficială de streaming F1 TV Pro contra unui abonament lunar de 8 euro (39 lei).

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 10 iulie 12:00 Digi Sport, Look F1 TV Pro
Antrenamente 2 vineri, 10 iulie 16:00 Digi Sport, Look F1 TV Pro
Antrenamente 3 sâmbătă, 11 iulie
13:00 Digi Sport, Look F1 TV Pro
Calificări sâmbătă, 11 iulie 16:00 Digi Sport, TelekomLook F1 TV Pro
Cursă duminică, 12 iulie 16:10 Digi Sport, TelekomLook F1 TV Pro

Comentarii (17)

  • Ricci RENbO
    ALONSO la RENAULT F1!!!
    McLaRENO, stai ca vin!!!
    1 7
  • Costel
    binotto n-are ce sa ne mai explice!

    mattia chiar tre' sa taca malc pe parcursul acestor zile !

    mie-mi pare musai difamant acest individ pentru scuderia, o certa echimoza pentru Maranello in postura de team-principal !

    toata aceasta atitudine reactiva si vivifianta i se datoreaza lui Camilleri, cel care o initiat aceasta impecabila combativitate dupa stanjenitorul debut de sezon iar faptul ca se devanseaza cu o saptamana implementarea noului pachet aero imi da tot dreptul sa afirm ca duminica vom vedea o cu totu' alta desfasurare de forte pe circuitul austriac, o abordare diferita in plan ofensiv si categoric superioara din perspectiva fertilitatii izbanzilor sosita neintarziat din partea lui sebastian&charles, o cu cu totu' alta zestre de puncte pentru SF1000 in gp-ul Styriei!

    grinta sebastian!

    grinta charles!

    forza ferrari!
    6 5
  • hahaha
    "Înainte de cel de-al doilea Mare Premiu al sezonului la Red Bull Ring un subiect discutat este revenirea lui Sebastian Vettel la Red Bull Racing.
    Este posibil ca acest lucru să se întâmple în 2021, pentru că, potrivit mai multor surse, proprietarul Red Bull, Dietrich Mateschitz, ar vedea mai degrabă șoferul în vârstă de 33 de ani întors astăzi decât mâine.
    Potrivit Motorsport-Total.com există dovezi concrete că Mateschitz ia cerut lui Helmut Marko să-l aducă pe Vettel acasă până în 2021. O revenire a lui Vettel ar avea apoi consecințe asupra lui Alexander Albon și Daniil Kvyat. Albon va fi returnat echipei AlphaTauri, în timp ce Kvyat i s-ar spune la revedere.
    Proprietarului de la Red Bull, Mateschitz, îi place să îl vadă pe Vettel stând lângă Verstappen
    Media germana scrie că contractarea lui Vettel este foarte dificilă pentru Red Bull pentru ca trebuie indeplinite 3 conditii:
    Performanța lui Albon trebuie să fie mult mai proastă decât cea a lui Max Verstappen, Mateschitz trebuie să convingă familia thailandeza Yoovidhya (care deține 51 la sută din imperiul Red Bull) că aceasta ar fi o idee bună, iar Vettel trebuie să îndrăznească să lupte el însuși cu talentul Verstappen."
    https://www.gpblog.com/en/news/62684/-marko-has-been-instructed-by-red-bull-owner-mateschitz-to-bring-vettel-home-.html
    7 1
  • hahaha
    Costel dai o bere daca se intampla?
    1 1
  • De abia astept duel Vettel-Verstappen ca sa compar cu duelul Vettel-Webber ... nu inseamna ca Webber se ridica la valoarea lui Verstappen. Oricum, ar fi prematur sa ramana F1 fara Vettel.
    10 1
  • Cel mai important update Ferrari va fi abia in 2021 - eliminarea lui Vettel din echipa.
    13 10
  • Automarket, am rugamintea sa postati doar stiri despre Vettel si Ferrari, pentru ca pagina sa isi atinga potentialul maxim.....adica asa ne asiguram ca vom avea un spectacol continuu oferit de @Costel :)))
    Ador evolutia personajului, de la "am certitudinea ca Vettel va descatusa forta ucigasa a celei mai bune masini Ferrari din toate timpurile, construite cu ajutorul magistralului Binotto si va duce echipa in stratosfera"/ "Vettel e un zeu, Leclerc e un non-pilot" (inainte de inceperea sezonului), la reversul medialiei, "Leclerc nu e chiar asa rau"/ "Leclerc + Vettel = baieti buni"/ "Ferrari au ratat masina"/ "Tradare, Binotto sa plece!" (realitatea racoritoare, de dupa inceperea sezonului).

    Daca nu ar fi rasist, ceea ce este inacceptabil, ar fi chiar simpatic!
    7 3
  • Costel
    hlizitule,

    prima conditie ii si cea mai facil de indeplinit, asta numa' fiindca poate tu chiar n-oi observat, deja se lucreaza involuntar la ea, cineva o fost extrem de "prevazator" cu deschiderea santierului in ceea ce priveste non-performanta lui Albon in/prin curse,


    acest hamilton o inceput sa roboteasca de zor la palmaresu' lu' Albon inca de prin noiembrie trecut si tre' sa recunoastem cu totii, chiar cu "merite" deosebite iar rezultatele ''muncii" sale in 2020 is mai vizibile ca oricand, indraznesc sa afirm ca si-un miop le identifica!

    (zero puncte dupa prima cursa in loc de douazeci si cinci pentru thailandez)

    a doua conditie mie-mi pare imposibil de realizat, fapt pentru care n-are niciun rost sa-ncerc sa o dezvolt pe a treia!

    bere?!? pentru sebastian vettel is dispus sa fac multe sacrificii.......:-))
    4 7
  • Raduchi
    Cum zicea cineva, odată: ....buna crestere si indubitabilele aptitudini profesionale care-s in posesia lui sebastian coroborate cu echilibrul si maturitatea lui binotto...
    1 0
  • Neutru
    Zic unii că lui Hamilton i s-au oferit $40,000,000 și a spus că-i prea puțin.Cred că uită cu cine negociază sau vrea să se apuce de politică(înființează partidul BLM).
    7 2
  • Costel
    @BoPi,

    cumva ar trebui sa-si prezinte scuze D-nul Daniel Popescu pentru faptul ca si-o permis cu 72 de ore inaintea startului Styria-GP sa "omita" detaliul existential pentru F1, acela ca Roscoe o devenit vegan ?!?!

    astfel de pseudoinformatii, din postura ta certa de consumator "avizat" de motorsport, astepti din partea redactiei AM ?!?

    doresti cumva sa-nchinam osanale lu' Gaston Mazzacane?!?

    eu nu is prea convins ca aici ii locu' tau dar cum comunitatea AM-motorsport ii foarte concilianta cu profanii n-om facut altceva decat sa stabilim de comun acord ca meriti inca o sansa, tocmai de aceea recomandarea mea sincera ii sa profiti la maxim de a doua oportunitate
    5 1
  • Cei de la Ferrari nu prea sunt multumiti de update-urile aduse( aripa frontala) si nu stiu daca o vor folosi..
    2 0
  • Am un feeling ca datorita update-ului aerodinamic, Ferrari vor face un q1 bunicel cu ambii piloti. Insa cred ca va fi un compromis la ritmul de cursa unde vor avea de suferit. Sunt aproape tare de umiinta baietii, sincer mi.as dori sa ii vad in top desi sunt fan RBR si spun asta gandindu-ma oamenilor care muncesc 24/24 pentru a imbunatati masina.
    1 0
  • Mercedes F1
    Poate o copie fidela dupa Mercedes sau Racing Point.
    1 0
  • Costel
    Fake news cu Vetel la Red Bull. Ieri, Marko a fost foarte explicit. Nu exista loc pentru Vettel acolo. Ba chiar l-a invitat sa ia o pauza. Iar Max la conferinta de presa a fost "doar politicos". A spus ulterior ca el se simte foarte bine cu Albon ceea ce e normal. Asa ca, Vetel mai are doar varianta Racing Point.
    1 0
  • Verstappen e foarte motivat sa uite repede cursa trecuta asa ca va face duminica cursa vietii lui (evident, masina trebuie sa fie de acord cu asta). Podium: Hamilton, Verstappen, Leclerc.
    5 0
  • https://www.youtube.com/watch?v=r8SbIU-DeW8
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru