Autoritățile lansează noi promisiuni: "Autostrăzile Pitești - Sibiu și Comarnic - Brașov vor fi realizate în 5 ani"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 20.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autostrăzile Pitești - Sibiu și Comarnic - Brașov vor fi finalizate în termen de 5 ani, potrivit declarațiilor făcute de premierul României.

România nu a început în ultimii ani lucrările la nicio autostradă majoră pentru infrastructura rutieră, în condițiile în care Dacia și Ford fac presiuni majore pentru autostrada Pitești - Sibiu, în timp ce o autostradă de la Comarnic la Brașov ar contribui la fluidizarea circulației pe DN1 spre stațiunile montane.

Premierul României a anunțat însă că ambele autostrăzi pot fi finalizate într-un termen de 5 ani, adică până în 2025. Întrebat dacă autostrada Comarnic - Brașov va fi realizată în 5 ani, premierul Ludovic Orban a replicat: "Da. Este valabil și pentru Pitești - Sibiu".

Cu toate acestea, există deja o serie de probleme pentru ambele autostrăzi. Se anticipează că lucrările la două dintre loturile autostrăzii Pitești - Sibiu vor fi dificile din cauza faptului că acestea au nevoie de numeroase tuneluri, în timp ce în cazul autostrăzii Comarnic - Brașov nu s-a stabilit încă nici măcar sursa de finanțare a proiectului.

Premierul promite că o astfel de decizie va fi luată până la sfârșitul lunii ianuarie și să cea mai bună soluție este finanțarea de la buget, în detrimentul finanțării printr-un Parteneriat Public Privat.

De asemenea, premierul susține că în perioada următoare vor fi lansate licitații pentru revizuirea studiilor de fezabilitate pentru autostrada Târgu Mureș - Iași, însă pentru moment este prematură stabilirea unui termen concret pentru startul lucrărilor.

Via Hotnews

Comentarii (12)

  • Vrajeala pt gura-casca ! Adevarul e putin mai nuantat: cele 5 tronsoane dintre Pitesti si Sibiu sunt in diverse faze, contractate sau in licitatie. Cel mai avansat e tronsonul din Nord: Sibiu - Boita unde contractul e semnat de aproape un an si se lucreaza la proiectare. Odata proiectul facut se preda CNADN care trebui sa-si dea OK-ul, sa emita Autorizatia de Constructie si Ordinul de incepere a lucrarilor. Din acel moment in 2-3 ani sectorul de autostrada se poate deschide.
    Si la autostrada Comarnic - Brasov tronsonul de Nord (Brasov-Cristian e deja contractat si chiar se lucreaza la construirea lui. Probabil ca in 18-24 de luni se taia panglica. Restul nu are surse de finantare, proiect, constructor ... Iar buluceala de w-e din Valea Prahovei se poate rezolva destul de bine si fara autostrada, cu centuri ieftine (relative la costul autostrazii desigur) la Comarnic si Busteni. De care stie toata lumea dar pe care Ministerul Transporturilor / CNADN nu sunt in stare sa le faca ..
    13 0
  • campanie electorala
    nu are rost sa citesti decat titlul.
    8 0
  • Bine caci bucurestenilor li se faciliteaza iesirea din tara. In alte parti nu sunt in stare sa faca un drum de 10 km.
    7 1
  • Asa sa-i ajute domnu'
    6 0
  • Da, se pot face in 5 ani, daca chiar incepi lucrarile si te tii de ele. Ori noi n-am facut acest lucru si nici nu il vom face vreodata. Nu are nimeni (dar absolut nimeni, nici intern nici extern), interes sa se deschida intreg coridorul Constanta - Nadlac.
    Plus ca la noi fara spaga nu se face nimic, deci alt obstacol.
    Paradoxal e ca, imediat cum vine cineva la putere (indiferent de culoare), face aceleasi promisiuni desarte.
    7 1
  • Asa cum nu exista interes sa fie autostrada pana la Brasov, nu se doreste sa fie aeroport la Brasov, etc..
    Ganditi-va ca daca faceam 1m / zi, pana acum le aveam de mult. Dar sunt interese muuuult prea mari sa nu fie facute.
    12 2
  • Se pot face si in 3 ani daca incep acum lucrarile si daca (evident) cine investeste are si banii disponibili, nu prognozati in buget, ci in forma fizica
    Si mai este o conditie: ordonatorul de plati sa nu fie ministrul, CNAIR (shefu), etc. adica vreo persoana/entitate publica/politica.

    Treaba se face cu profesionisti platiti bine pe principiul "ashtia's banii, cand e gata...", cu rate lunare decente si bonificatii la lucrari terminate.
    1 0
  • Adrian
    @ABC
    Interese ascunse? Nooooooooooo, te inseli amice. PSD e de vina!
    Slava Domnului c-am scapat de ei! Sa vezi autostrazi in Romania in urmatorii ani, oamenii astia sunt generatia noua, muncitori onesti, nu spagari!

    #șîeu vreau autostrazi. Nu se mai aude nimic de sloganul asta?
    13 6
  • Da, da, şi marmota învelea ciocolata în celofan :)!
    8 1
  • Anonim
    Domnule mai intai sa rezolve UE problema cu acel gandac pe cale de disparitie . Cand vezi asemenea subiecte sustinute de UE te intrebi care este rolul UE ? DE erau comunistii aia rai a lui Ceausescu erau gata de cand asa cu Orban cel bun si toata adunatura politica de la stanga la dreapta nu o sa fie nici peste 10 ani autostrada Bucuresti Sibiu ! Dat bine ca avem un presedinte normal la fel de agramat ca Dancila de care radea el superior . Iohannis nu este altceva decat o sluga perfecta a celor de afara daca la 12 ziua spune un stapan ca este noapte presedintele nostru aproba . Astep la tarama tarii asteia un partiot , nationalist in sensul bun al cuvantului nu agiamii de 2 lei
    6 4
  • antipatriot
    sper in 5 ani sa disparem de pe harta.......tara bananiera condusa de maimute
    6 2
  • mircea badea
    da bravo...pai atunci si eu pot spune ca psd facea dublu in 5 ani. au 1 an pana la alegeri..inmultim cu 5 si asa stim ce va face in 5 ani...mai exact zero!!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru