Autoritatea Federală de Transport din Germania: "BMW 320d respectă în totalitate cerințele impuse de lege"

de Cornel Șocariciu
Vineri, 16.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La finalul anului trecut, constructorul BMW a fost acuzat că folosește un dispozitiv pentru manipularea emisiilor lui 320d. Acum, Autoritatea Federală de Transport din Germania vine cu rezultate oficiale: BMW 320d respectă în totalitate cerințele impuse de lege.

La finalul anului trecut, grupul Deutsche Umwelthilfe (DUH) a lansat o serie de acuzații la adresa BMW. Organizația spunea că modelul Seria 3 în versiunea 320d emite de 2.6 ori mai mult oxid de azot decât limita legală. 6 teste au fost efectuate pe șosea, iar fiecare dintre acestea a oferit rezultate asemănătoare.

În plus, atunci când viteza de rulare a fost majorată cu 10 km/h, cantitatea de emisii a fost de 7.2 ori mai mare decât valoarea legală. Pe bancul de probe, rezultatele obținute au fost sub limita impusă de lege. În urma acestor rezultate, Autoritatea Federală de Transport din Germania (KBA) a demarat o anchetă pentru verificarea informațiilor.

Imediat după apariția acestor informații, oficialii BMW au negat vehement utilizarea unor dispozitive ilegale: "Nu există activități sau modificări tehnice care să afecteze modul de testare pentru măsurarea emisiilor. Asta înseamnă că sistemele noastre pentru evacuare sunt active atât pe bancul de teste, cart și în practică".

Acum, KBA a publicat concluziile testelor efectuate cu modelul BMW 320d: modelul examinat respectă în totalitate cerințele impuse prin lege.

"Rezultatele testul KBA arată foarte clar că vehiculul examinat nu a fost «manipulat».

Prin urmare, considerăm că procedura adoptată de DUH nu a fost una corespunzătoare, iar rezultatele sunt lipsite de sens", a declarat Klaus Frahlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG.

Comentarii (1)

  • scamel
    daca " procedura DUH nu a fost corespunzatoare" este normal ca nici rezultatele sa nu fie corespunzatoare.
    dar bmw la cumpararea masinii ofera si pantofi cu talpa moale?
    6 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru