Automobili Pininfarina pregătește primul său model: hypercar electric cu tehnologie de Formula E și autonomie de 500 de kilometri

de Petre Barac
Sambata, 14.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italienii de la Automobili Pininfarina au anunțat că primul model al noului brand va fi un hypercar electric ce va folosi tehnologia din Formula E și va avea o autonomie de până la 500 de kilometri. Noua companie susține că hypercarul va accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2 secunde pentru un preț de “doar” 2 milioane de euro.

Automobili Pininfarina este o companie nou înființată de indienii de la Mahindra & Mahindra, cei care au cumpărat în 2015 celebra casă de design Pininfarina Spa din Italia.

Deși cele două companii vor folosi același nume, ele vor fi independente. Totuși, Pininfarina Spa va desena viitoarele modele ale Automobili Pininfarina.

Noul brand va fi specializat în SUV-uri 100% electrice pentru segmentul premium. Cu toate acestea, șefii companiei au anunțat că primul lor model va fi un hypercar electric cu tehnologie împrumutată din Formula E (acolo unde concurează Mahindra).

Mașina va avea o autonomie de până la 500 de kilometri, o accelerație 0-100 km/h în mai puțin de 2 secunde, dar și un preț de numai puțin de 2 milioane de euro. Șeful companiei, Michael Perschke, a lucrat în trecut pentru divizia Audi din India.

Potrivit acestuia, hypercarul va fi lansat în 2020 și este așteptat să împrumute elemente de design de la prototipul H2 Speed (foto).

Prin lansarea brandului premium Automobili Pininfarina, indienii de la Mahindra speră să aibă o prezență mai consistentă în Europa, o piață pe care vinde în prezent circa 1.000 de mașini pe an.

Via Autonews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru