Audi va omologa toate modelele conform noilor teste WLTP până în noiembrie: "Nu este deloc simplu, avem foarte multe configurații"

Publicat marţi, 09.10.2018 15:03 de Daniel Popescu

Audi a anunțat că va finaliza omologarea modelelor conform noului standard de emisii WLTP abia la sfârșitul lunii noiembrie, ca urmare a numărului mare de motoare și cutii de viteze pe care le oferă.

Constructorii auto traversează o perioadă de tranziție în care omologhează modelele conform noului standard de emisii WLTP, care a intrat în vigoare în 1 septembrie.

Dacă Volkswagen a anunțat că a reușit să omologheze versiunile de top, colegii de Grup de la Audi au dezvăluit că vor avea nevoie de mai mult timp. Lahouari Bennaoum, directorul Audi Franta, anticipează că modelele constructorului de la Ingolstadt vor fi omologate până la sfârșitul lunii noiembrie și are și o explicație pentru această întârziere.

"Cu o largă varietate de motoare, cutii de viteze și opționale, nu suntem un brand pentru care să fie cel mai ușor lucru de făcut. Totuși, cu excepția câtorva nișe, toate modelele noastre vor fi omologate până la sfârșitul lunii noiembrie", a declarat el pentru publicația franceză Autoactu.

De altfel, Audi a raportat o scădere de 55% a vânzărilor în Europa în luna septembrie, în condițiile în care numai piața germană a raportat o scădere de 78%. Pe de altă parte, oficialii mărcii Audi explică acest declin și prin strategia implementată pentru gama de modele, în contextul în care noile generații A1 și Q3 au fost lansate în această perioadă.

"Este o traiectorie planificată și este legată în primul rând de înlocuirea celor două modele flagship din gama noastră, A1 și Q3, care totalizează mai mult de un sfert din vânzările noastre. Producția vechiului model s-a oprit în iunie, dar livrările noii generații vor începe abia la sfârșitul anului", a mai precizat Bennaoum.

Via Autoactu

  • Edikkk, miercuri, 10.10.2018 05:34

    Mă bufneşte râsul !!! Fac tona de bani şi nu au capabilităţi să implementeze??? E greu cu maimuţa nouă??

  • Haudi, miercuri, 10.10.2018 14:57

    Se lucreaza la noua versiune de soft. Dureaza mai mult sa lacaleadca noile norme...