Audi Q5 primește o nouă versiune plug-in hybrid: varianta Q5 55 TFSI e quattro oferă 367 CP și o autonomie în modul electric de peste 40 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Marti, 21.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi introduce în gama Q5 și versiunea plug-in hybrid 55 TFSI e quattro. Sistemul de propulsie oferă 367 CP și 500 Nm, iar autonomia în modul electric este de peste 40 de kilometri (WLTP).

La începutul acestui an, Audi a anunțat o serie de versiuni plug-in hybrid pentru Q5, A6, A7 și A8. Acum, reprezentanții constructorului german vin cu o nouă variantă PHEV dedicată SUV-ului Q5.

Aceasta poartă numele de Q5 55 TFSI e quattro și include un motor pe benzină de 2.0 litri capabil să ofere 252 CP și 370 Nm și un motor electric care dezvoltă 105 kW (echivalentul a 143 CP) și 350 Nm. În total, sistemul plug-in hybrid pregătit de Audi promite 367 de cai putere și 500 Nm disponibili începând cu 1.250 rpm.

Resursele sunt gestionate de o transmisie automată cu șapte trepte și de un sistem de tracțiune integrală quattro. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 5.3 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 239 km/h.

Pentru a ține în viață motorul electric, Audi a pregătit o baterie cu o capacitate de 14.1 kWh. Conform reprezentanților companiei, energia înmagazinată de acumulator este suficientă pentru a parcurge peste 40 de kilometri (WLTP) în modul electric, iar timpul necesar de încărcare este de maximum 6 ore.

În modul electric, Audi Q5 55 TFSI e quattro poate rula cu o viteză maximă de 135 km/h.

SUV-ul plug-in hybrid dezvoltat de Audi propune câteva moduri speciale de rulare. Primul dintre acestea se numește Hybrid, iar SUV-ul va utiliza atât resursele motorului pe benzină, cât și resursele motorului electric. În modul EV, SUV-ul german va rula exclusiv cu ajutorul motorului electric, în timp ce în modul Battery Hold, sistemul va păstra energia din acumulator la același nivel.

Audi Q5 55 TFSI e quattro va ajunge pe piață în al treilea trimestru al anului, iar nemții au deschis deja listele de comenzi. Pe piața din Germania, prețul versiunii plug-in hybrid este de 60.450 de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru