Audi lansează un sistem care recomandă viteza optimă pentru a evita staționarea la semafoare

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a lansat sistemul Green Light Optimized Speed Advisory (GLOSA) care recomandă șoferului viteza optimă pe care să o aibă pentru a evita oprirea la semafoare.

Audi a lansat în 2016 în câteva orașe americane sistemul Traffic Light Information, care în faza inițială a permis șoferilor să primească informații în timp real legate de intervalul de timp în care vor primi culoarea verde atunci când staționează la semafor.

Inginerii germani anunță acum o nouă îmbunătățire a tehnologiei prin implementarea sistemului Green Light Optimized Speed Advisory (GLOSA). Acesta oferă șoferilor recomandări în timp real cu privire la viteza optimă pe care să o aibă pentru a evita oprirea la semafoare.

Pentru a furniza astfel de informații, sistemul folosește poziționarea exactă a mașinii în trafic și informații primite de la sistemele de semaforizare, iar calculul final are la bază distanța pe care o are de parcurs mașina până la semafor și viteza limită legală permisă în zona respectivă. Informațiile sunt obținute și apoi transmise șoferului prin intermediul unor conexiuni de date 4G.

Lansat inițial în Las Vegas, sistemul Traffic Light Information este disponibil în prezent în 4.700 de intersecții din orașe precum Los Angeles, New York City, San Francisco, Washngton DC, Dallas, Denver, Houston sau Kansas. Nu este clar dacă și când va fi introdus sistemul și pe piața europeană, mai ales că pentru acest lucru Audi trebuie să colaboreze cu autoritățile locale pentru a primi acces la datele legate de funcționarea semafoarelor.

Sistemul Traffic Light Information este inclus în pachetul Audi connect Prime pentru care clienții trebuie să plătească 200 de dolari la fiecare 6 luni sau 500 de dolari la fiecare 18 luni.

Via Audi

Comentarii (2)

  • andrei
    in bucuresti va fi ceva de genul 0,2 la ora :)
    2 0
  • In Romania e implementat de mult timp sistemul; multi au "viteza optima" pentru a nu prinde verdele ;-P

    Cine intelege, stie la ce ma refer
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru