Audi Elaine Concept: un Audi e-tron Sportback cu funcții autonome avansate

Publicat marţi, 12.09.2017 10:14 de Daniel Popescu

Audi Elain este un concept foarte asemănător cu e-tron Sportback, de la care păstrează designul și sistemul de propulsie, principala diferență fiind un nivel avansat de funcții autonome.

Pe lângă Aicon, Audi a dezvăluit la Salonul Auto de la Frankfurt și conceptul Elaine, care nu reprezintă însă o surpriză la fel de mare.

Vorbim practic despre un concept similar cu Audi e-tron Sportback, dezvăluit încă din luna aprilie la Shanghai, principala diferență fiind existența unui nivel avansat de funcții autonome.

Audi Elaine: date esențiale:

● partea frontală iese în evidență prin blocurile optice echipate cu LED-uri și logo-ul Audi iluminat de asemenea cu LED-uri amplasat în partea centrală, într-o zonă în care în mod tradițional ar fi fost grila.

● pe părțile laterale se remarcă faptul că oglinzile convenționale sunt înlocuite de mici camere video, despre care constructorul german afirmă că vor fi disponibile și în versiunea de serie. De asemenea, portierele sunt lipsite de mâner;

● propulsia este asigurată de 3 motoare electrice, dintre care un motor amplasat pe frontal și două pe puntea spate. În mod standard, cele 3 unități furnizează 435 de cai putere, însă există și un mod boost prin care poate ajunge la 500 de cai putere, iar accelerația 0-100 km/h se realizează în 4.5 secunde. 

● bateria Li-Ion este răcita cu lichid, are o capacitate de 95 kWh și asigură o autonomie de peste 500 de kilometri confrm standardului european NEDC.

● Elaine Concept beneficiază de funcții autonome de nivel 4, care presupune existența a numeroase tehnologii; Highway Pilot permite schimbarea benzilor în mod autonom fără intervenția șoferului, fiind pratic un sistem ceva mai avansat decât Traffic Jam Pilot;

● șoferul beneficiază de asistentul nteligent PIA (Personal Intelligent Assistant), care răspunde la comenzi vocale și se adaptează la cerințele utilizatorului, astfel că poate deduce muzica pe care o preferi, preferințele pentru climă sau unde obișnuiești să parchezi;

● Audi Fit Driver este un dispozitiv purtabil pe încheietura mâinii care oferă mașinii informații despre semnalele tale vitale, temperatura corpului și ritmul cardiac. Astfel, sistemul detectează semne de oboseală și te sfătuiește când să faci exerciții de respirație;

● pentru toate aceste funcții, mașina se bazează pe o conexiune de mare viteză la internet;

Via Audi

  • JOKER, miercuri, 13.09.2017 10:04

    INTRADEVAR FRUMOS