Audi A8 va fi disponibil cu o suspensie activă predictivă: sistemul reacționează și modifică setările în doar cinci zecimi de secundă

de Cornel Șocariciu
Joi, 18.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunțat că suspensia activă predictivă, sistem care a fost introdus în premieră pe noul S8, va fi disponibilă începând cu luna august și pe versiunile pe benzină ale lui A8.

La începutul lunii curente, Audi a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul S8. Una dintre tehnologiile introduse în premieră pe vârful de gamă german a fost suspensia activă predictivă. În cazul lui Audi S8, acest sistem este disponibil standard.

Acum, constructorul german a anunțat că noua suspensie va putea fi comandată opțional și pe versiunile "civile" A8. În Germania, pachetul va costa 5.450 de euro și va fi disponibil începând cu luna august.

Noua suspensie activă predictivă permite un control individual al suspensiei pentru fiecare roată în parte și funcționează și cu ajutorul informațiilor primite din partea unor camere video. Acestea din urmă detectează prezența gropilor sau a denivelărilor și ajustează setările suspensiei în consecință, înainte ca mașina să ruleze peste acele porțiuni.

Conform reprezentanților Audi, sistemul poate reacționa în doar cinci zecimi de secundă, iar diferențele dintre modurile de rulare Dynamic și Comfort Plus pot fi simțite cu și mai multă ușurință.

Noul sistem funcționează cu energia oferită de sistemul electric la 48V, iar oficialii Audi spun că pentru început, suspensia va fi disponibilă doar pe versiunile echipate cu motoare pe benzină.

În plus, în funcție de drumul și setările alese, garda la sol a lui A8 poate varia cu până la 85 de milimetri. Sistemul este activ chiar și atunci când mașina nu se deplasează. În acest caz, în momentul în care una dintre cele patru uși se deschide, garda la sol va crește cu 50 de milimetri, astfel încât accesul să fie realizat mai rapid. Audi a botezat această funcție "Elevated Entry".

Comentarii (4)

  • Juma de secunda? La ailalti era mai rapid.
    5 1
  • L-am vazut azi pentru prima data...deloc impresionant,poate la interior in rest...foarte banal.
    4 5
  • petrusian
    @ AM
    De curiozitate, pana la cate secunde dupa , secheama predictiva ?
    2 0
  • Mercedes prezenta acum o vesnicie,adica in 2013 tot ceva de genul. Audi l-a mai imbunatatit un pic si l-au lansat si ei la ani lumina !!!
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru