Audi a dat startul comenzilor pentru e-tron prototype: primul model electric Audi va intra în producție până la finalul lui 2018

de Petre Barac
Vineri, 09.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunțat că a deschis comenzile pentru noul e-tron prototype, primul lor model electric, a cărui producție va începe până la sfârșitul acestui an.

În urmă cu doar câteva zile, Audi a publicat primele imagini cu e-tron prototype, versiunea de pre-producție a primului model electric al constructorului de la Ingolstadt.

Dezvăluit în 2015, conceptul e-tron quattro, care anunța lansarea primului model electric de serie de la Audi, a fost îmbunătățit semnificativ și a venit la Salonul Auto de la Geneva din acest an. Versiunea denumită e-tron prototype va ajunge în producție de serie până la finalul acestui an.

În plus, Audi a anunțat acum și startul comenzilor pentru viitorul model electric. Nemții au spus că 250 de unități ale prototipului vor fi testate în cele mai diverse condiții, însă nu au oferit prea multe informații despre platforma tehnică și performanțele sale.

Cei care vor depune un avans pentru viitorul model vor avea acces la evenimentele organizate de constructorul german. Conform publicației Autocar, Audi ar fi primit peste 10.000 de cereri pentru e-tron prototype.

Audi nu a furnizat detalii despre sistemul de propulsie, însă conceptul anunțat în 2015 avea trei motoare electrice, unul pentru puntea față și două pentru puntea spate, ce dezvoltau împreună 435 de cai putere. Conceptul era echipat cu un acumulator de 95 kWh care asigura o autonomie teoretică de până la 500 de kilometri.

După prezentarea SUV-ului electric, Audi va lansa alte două modele electrice: versiunea de producție a lui Audi e-tron Sportback concept va apărea în 2019, în timp ce un model din segmentul compact își va face apariția în 2020.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru