Aston Martin vrea un “frate mai mare” pentru supraviețuire: britanicii caută investitori pentru dezvoltarea tehnologiilor autonome

de Petre Barac
Vineri, 02.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin caută un “frate mai mare” care să ajute compania să investească în dezvoltarea tehnologiilor autonome, astfel încât să-și asigure supraviețuirea în industria auto, potrivit șefului Andy Palmer.

Cu toate că 2017 a fost primul an cu profit pentru Aston Martin de după 2010, iar britanicii au confirmat că se gândesc la o listare la bursă, aceste lucruri s-ar putea să nu fie suficiente pentru supraviețuirea companiei.

CEO-ul Andy Palmer a vorbit despre nevoia ca Aston Martin să găsească un partener, un “frate mai mare” cu bani mulți care să investească în dezvoltarea tehnologiilor pentru mașinile autonome.

“Vrem să devenim un nou tip de companie, una care să supraviețuiască din vânzarea cu profit a unui număr de mașini cuprins între 7.000 și 14.000 de unități în fiecare an. Putem să fim foarte profitabili, dar doar dacă avem un frate mai mare care să ne ajute,” a declarat Andy Palmer.

El a mai menționat parteneriatul cu Daimler în domeniul tehnologiilor autonome, grupul german având 5% din acțiunile Aston Martin. Andy Palmer susține că are nevoie de mai multă “susținere din punct de vedere tehnologic”, fără să ofere alte detalii.

Pentru acest an, Aston Martin estimează venituri record, în contextul în care se pregătește să lanseze primul său SUV și un model electric în 2019.

În 2017, britanicii au vândut peste 5.000 de exemplare Aston Martin, pentru prima dată din 2008 încoace.

Via Autonews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru