Aston Martin Vantage Roadster se lansează în 2019: modelul va împrumuta motorul de 510 CP de pe versiunea coupe

de Daniel Popescu
Duminica, 17.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a confirmat că va lansa Vantage Roadster spre finalul acestui an, iar modelul va împrumuta motorul V8 twin-turbo de 4.0 litri și 510 cai putere de la versiunea coupe.

Oficialii Aston Martin au anunțat primele detalii cu privire la lansarea lui Vantage Roadster, versiunea cu plafon retractabil a variantei coupe Vantage.

Astfel, Marek Reichman, unul dintre directorii executivi ai constructorului britanic, a confirmat că Aston Martin Vantage Roadster va fi prezentat oficial spre finalul acestui an. Dezvoltarea modelului a fost finalizată, iar testele care au mai rămas de desfășurat nu ar trebui să producă surprize majore pentru ingineri.

O serie de speculații anterioare indicau faptul că Aston Martin ar putea echipa Vantage Roadster cu un motor V12, însă Reichman consideră că ar fi "prea mult". Prin urmare, cel mai probabil, noul Vantage Roadster va împrumuta motorul V8 twin-turbo cu capacitatea de 4.0 litri care dezvoltă 510 CP la 6.000 rpm și un cuplu maxim de 685 Nm între 2000 și 5000 rpm. În cazul versiunii coupe, motorul asigura o accelerație de la 0 la 100 km/h în 3.6 secunde, în timp ce viteza maximă este de 314 km/h.

De asemenea, este puțin probabil ca Aston Martin să integreze o cutie de viteze manuală, astfel că Vantage Roadster va împrumuta și transmisia automată cu 8 trepte dezvoltată de ZF.

Aston Martin Vantage s-a lansat oficial în toamna anului 2017 cu o serie de modificări estetice, tehnice și tehnologice pentru a atrage cât mai mulți clienți interesați de mașinile exclusiviste produse de marca din Gaydon.

Via Motor1, CarAdvice

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru