Aston Martin trage un semnal de alarmă înainte de Brexit: “Va fi un dezastru pentru industria auto dacă nu se ajunge la un acord comercial”

de Paul Cosma
Luni, 17.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lipsa unui acord privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi un dezastru pentru industria auto, “de ambele părți”, a declarat Andy Palmer, șeful Aston Martin.

Constructorii care deţin fabrici în Marea Britanie speră să nu fie nevoiţi să plătească taxe vamale când vor exporta maşinile în Uniunea Europeană după ieşirea ţării din blocul comunitar.

La nivel teoretic, Uniunea Europeană va putea impune taxe vamale asupra importurilor de orice fel din Marea Britanie, însă constructorii auto care au fabrici în această ţară speră ca negocierile dintre cele două părţi să păstreze actuala piaţă liberă. 

Companiile continuă să tragă semnale de alarmă cu privire la lipsa unui acord comercial între Marea Britanie și Uniunea Europeană. Andy Palmer, șeful Aston Martin, a declarat că, dacă nu se găsește o soluție convenabilă, va fi un dezastru pentru industria auto “de ambele părți.”

De curând, oficialii Jaguar Land Rover au transmis că mii de locuri de muncă ar putea fi puse în pericol din cauza Brexit-ului. De asemenea, Ford a avertizat că lipsa unui astfel de acord va avea efecte devastatoare asupra activității.

Via Automotive News

 

Comentarii (1)

  • Octavian
    Mai conteaza 10% in plus pt un Aston Martin?
    Vaicareala corporatista.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru