Aston Martin revine pe panta descendentă: valoarea companiei a scăzut cu 75% la un an de la listarea pe bursă

de Paul Cosma
Vineri, 04.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Evaluată la 4.3 miliarde de lire sterline în momentul listării, valoarea Aston Martin a scăzut cu 75% în numai un an pe bursă. Potrivit presei britanice, constructorul a pierdut zilnic circa 9 milioane de lire în ultimul an.

Aston Martin traversează din nou o perioadă mai puțin fastă, ce pare să fi început din momentul listării companiei la bursă.

În numai un an de la listare, valoarea de piață a companiei a scăzut cu 75%, de la 4.3 la 1.1 miliarde de lire sterline, conform Daily Mail. Presa britanică scrie că, în ultimul an, Aston Martin a pierdut zilnic circa 9 milioane de lire sterline, iar speranțele companiei se leagă foarte mult de lansarea primului său SUV, respectiv Aston Martin DBX.

În contextul actual, constructorul și-a redus așteptările pentru anul acesta, invocând “slăbiciunile” unor piețe europene, printre care și Marea Britanie.

Aston Martin estimează vânzări de 6.300 – 6.500 de unități în acest an, în scădere față de obiectivul inițial de până la 7.300 de mașini. Totodată, britanicii au spus că vor reduce și cheltuielile cu investițiile la suma de 300 de milioane de lire, față de cele 320-340 stabilite de curând.

Amintim că Investindustrial, cel mai mare acționar al Aston Martin, și-a anunțat intenția să cumpere încă 3% din acțiunile emise de constructorul britanic. Italienii dețin deja 31% din acțiunile Aston Martin.

Via Daily Mail

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru