Aston Martin continuă să se inspire din mitologia nordică: Valhalla este numele oficial pentru hypercar-ul AM-RB 003

Publicat marţi, 18.06.2019 14:28 de Paul Cosma

Cunoscut inițial ca AM-RB 003, al treilea hypercar dezvoltat de Aston Martin și Red Bull Racing a primit numele oficial de Aston Martin Valhalla. Hypercar-ul beneficiază de tehnologie împrumutată din F1, are un sistem de propulsie hibrid bazat pe un motor V6 turbo, în timp ce producția este limitată la 500 de exemplare.

În luna septembrie a anului trecut, Aston Martin a confirmat dezvoltarea unui nou hypercar, cu nume de cod Project 003, ce va fi lansat la sfârșitul anului 2021.

Aston Martin a publicat în martie primele imagini și informații cu privire la AM-RB 003, al treilea hypercar pe care l-a creat împreună cu Red Bull Racing și care a debutat la Geneva.

Britanicii au anunțat acum și numele oficial al noului hypercar. Aston Martin a continuat să se inspire din mitologia nordică, astfel că AM-RB 003 a devenit Valhalla. Primele rezultate ale colaborării cu Red Bull Racing s-au numit Valkyrie și Valkyrie AMR Pro.

Cu o producție limitată la 500 de exemplare, Aston Martin Valhalla are un sistem de propulsie hibrid ce se bazează pe un motor V6 turbo, deși anterior se vehiculase ideea folosirii propulsorului AMG V8 de 4.0 litri.

Britanicii au marcat, astfel, revenirea la producția in-house a motoarelor sale. Constructorul spune că detaliile complete despre Valhalla vor fi publicate pe măsură ce avansează programul de dezvoltare a hypercar-ului.

Via Aston Martin