Aston Martin confirmă specificațiile motorului V12 de 6.5 litri de pe Valkyrie: 1.013 cai putere, cuplu de 740 Nm și 11.100 rotații pe minut

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a dezvăluit specificațiile oficiale ale motorului V12 de 6.5 litri disponibil pe hypercarul Valkyrie. Acesta generează 1.013 cai putere și un cuplu maxim de 740 Nm.

Aston Martin a oferit miercuri o serie de detalii tehnice despre motorul aspirat V12  de 6.5 litri disponibil pe hypercarul Valkyrie.

Informațiile confirmă cel puțin parțial numeroasele zvonuri apărute în ultima vreme, în contextul în care unitatea de propulsie generează 1.013 cai putere. Între timp, cuplul maxim este de 740 Nm și este atins la 7.000 de rotații pe minut, iar turația maximă atinge impresionantă valoare de 11.100 de rotații pe minut.

Constructorul britanic afirmă că motorul include pistoane similare ca specificații cu cele utilizate în mod regulat în Formula 1, în timp ce masă totală a unității de propulsie este de asemenea foarte scăzută: doar 206 kg.

Sistemul de propulsie al lui Aston Martin Valkyrie este însă unul hibrid, întrucât include și un sistem KERS asemănător cu actualul sistem ERS folosit în prezent în Formula 1. Pentru moment, britanicii evită să menționeze puterea totală a sistemului, însă o serie de informații anterioare arătau că aceasta va ajunge la 1.145 de cai putere.

Aston Martin a dezvoltat motorul lui Valkyrie împreună cu partenerii de la Cosworth.

Anterior, constructorul britanic a anunțat că testele nu sunt încă finalizate, dar speră ca producția lui Valkyrie să înceapă în prima parte a anului viitor. Hypercar-ul Aston Martin va fi asamblat în doar 150 de exemplare, toate fiind deja rezervate.

Valkyrie a fost proiectat cu ajutorul echipei de Formula 1 Red Bull Racing, iar piloții Daniel Ricciardo și Max Verstappen au fost implicați în procesul de dezvoltare.

Via Aston Martin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru